shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 4. týden 2022

První, třetí i čtvrtý. Viktor Sheen se třemi svými alby válcuje český žebříček

Vydáno: 02.02.2022 16:25 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Warner Music

Změn na vedoucích pozicích tuzemských hitparád jsme se opět nedočkali. Adele přidává s "Easy On Me" osmý vavřín, Viktor Sheen kraluje albovému přehledu s "Příběhy a sny" dokonce už podeváté. Ani další příčky nenapovídají, že by v dalších kolech mohlo dojít k výraznému oživení pořadí.

Adele - Easy On Me
© Columbia Records
RÁDIA - O Adele se v poslední době hodně mluvilo v souvislosti s přeložením její očekávané show v Las Vegas. Čtenáři musicserveru zřejmě zaznamenali i to, že se zpěvaččino album "30" probojovalo do našeho výročního žebříčku toho nejlepšího za uplynulý rok. Co se týče úspěchu singlu "Easy On Me", v minulých komentářích již bylo řečeno snad vše. Dodejme proto jen to, že nyní vítězí poosmé za sebou.

Na druhém a třetím místě došlo jen ke kosmetické změně, Ed Sheeran s "Bad Habits" a Jelen s písničkou "Ještě jednu noc" si svoje postavení pouze prohodili. Celkově se trio současných medailistů pohybuje na prvních příčkách už tak dlouhou dobu, že by trochu toho svěžího vzduchu hitparáda potřebovala jako sůl.

Na čtyřku se nově posunula mezigenerační spolupráce - Elton John a Dua Lipa zaznamenávají s remixem "Cold Heart" od PNAU svůj dosud nejlepší výsledek. V posledních několika týdnech začala pořadím znovu stoupat Miley Cyrus díky baladě "Angels Like You", která se na vrcholu ocitla loni v létě. Nyní poskočila z osmičky na šestku.

Překvapením může pro někoho být osmá pozice songu "That's What I Want", pod nímž je podepsán americký rapper Lil Nas X. Singl z alba "Montero" vzbudil rozruch i kvůli svému kontroverznímu klipu, v němž se dva muži oddávají sexu ve sprše. Sluší se však dodat, že v tomto případě má písnička mnohem blíže k popu než k interpretově původnímu žánru, který u nás nadále boduje hlavně na streamovacích platformách, nikoli v rádiích.

Do top desítky proklouzli také OneRepublic, a to právě na desátou příčku. Kapela z Colorada sice loni vydala novou řadovku "Human", ta však v hitparádách nedopadla příliš dobře. Nyní tedy zkouší zaujmout se singlem "Sunshine" z prosincového ípíčka. O tom, že ještě nepatří do starého železa, se nás Ryan Tedder & spol. pokusí přesvědčit v květnu v pražské O2 areně.

Nejúspěšnější novinku má na svědomí další zástupce mladého amerického rapu, Iann Dior s "let you" na jednašedesátém řádku. V Česku dobře známí finští rockeři The Rasmus se letos pokoušejí proniknout do Eurovize a pomoci jim k tomu má song "Jezebel", s nímž bojují v národním kole. V našich rádiích začíná jako sedmdesátý třetí nejhranější. Poslední čerstvý kus obstarali Jonas Blue a Why Don't We s "Don't Wake Me Up".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Easy On Me
  2. Ed Sheeran - Bad Habits
  3. Jelen - Ještě jednu noc
  4. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  5. Kryštof - Do nebe se propadám
  6. Miley Cyrus - Angels Like You
  7. Marek Ztracený - Moje milá
  8. Lil Nas X - That's What I Want
  9. Coldplay - Higher Power
  10. OneRepublic - Sunshine


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Viktor Sheen je absolutní král českého albového žebříčku. Kdo pravidelně sleduje naše komentáře, toho tato informace jistě nepřekvapí, rapperovy desky se totiž na předních pozicích nedrží pouhé týdny či měsíce, ale spíše roky. Jeho dominance však nikdy nebyla tak výrazná jako v tomto týdnu, kdy obsadil tři ze čtyř nejvyšších míst.

Aktuální řadovka "Příběhy a sny" vítězí podeváté a nadále tak platí, že během svého pobytu v hitparádě ještě nepoznala porážku. Na bronzovou příčku se posunul "Černobílej svět" z roku 2019, což je titul, který se v pořadí vyskytuje už 138 týdnů. "Barvy" vydané v roce 2020 pak následují na bramborovém postu.

Jediný, kdo se dokázal vměstnat mezi Sheenovy nahrávky, je další rapper Smack. Ten s albem "Chimera Pt.3: Snake" postoupil z bronzového na stříbrný stupínek. Právě oba interpreti na čelních příčkách momentálně se svými songy opanují i pořadí digitálních singlů.

Zástupci zahraničního popu jsou v top desítce nadále v menšině. The Weeknd s albem "Dawn FM" po dvou stříbrných výsledcích klesl na pětku. Také pohled do světových žebříčků naznačuje, že dlouho trvající komerční triumf předešlé řadovky "After Hours" se tentokrát navzdory nadšeným recenzím zřejmě opakovat nebude. Mezinárodní scénu pak mezi elitou reprezentují už jen devátý Lil Nas X ("Montero") a desátá Olivia Rodrigo zásluhou "Sour".

Cestu do stomístného přehledu si tentokrát proklestila jen jediná novinka, zato však zamířila rovnou do top ten. Výběr "Pop Rock Line 1966-1973" označuje vydavatel za "důležitý chybějící článek v kompilační historii českého bigbítu", fanoušci na něm najdou dobové předělávky zahraničních, u nás tehdy velmi vzácných skladeb. Debutuje jako osmý nejžádanější.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. The Weeknd - Dawn FM
  6. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  7. Hard Rico - Devil's Son
  8. N Různí - Pop Rock Line 1966-1973
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Olivia Rodrigo - Sour

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší
Komentované diskografie: Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší Thirty Seconds To Mars se k nám znovu vracejí, a to 15. května do Sportovní haly Fortuna v Praze. Bratři Shannon a Jared Letové společně s doprovodnými hudebníky představí novou desku "It's the End..." i průlet svou historií.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Komentované diskografie
Jaroslav Rudiš & U-Bahn - Gagarin Pop 8/10
Video: Jaroslav Rudiš & U-Bahn zvou v klipu "Gagarin Pop" na procházku opuštěným Berlínem Jakkoliv spisovatel Jaroslav Rudiš působí, co se hudební sféry týče, nejvýrazněji v Kafka Bandu, už před dvaadvaceti lety natočil pod hlavičkou formace U-Bahn trojici skladeb, které dotvářely svět jeho knižního debutu "Nebe pod... čtěte zde
Vydáno: 09.05.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Tate McRae, charlieonafriday, Forum Karlín, Praha, 8.5.2024
Naživo: Tate McRae dovezla do Prahy bohužel jen pozlátko Dvacetiletá kanadská hvězda se v jedné ze svých písní ptá, co má druhá strana za problém. A podobně by se teď mohli ptát její příznivci, jaký že nadpis si to právě s povytaženým obočím přečetli. Nuže, milí fanoušci... čtěte zde
Vydáno: 09.05.2024 13:30 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád - 18. týden 2023
Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta Dvanáctkrát vítězná Dua Lipa s "Houdini" zase jednou v českém éteru našla přemožitele. Nepřeskočila ji však žádná aktuálnější novinka, ale přes rok starý singl "Waterfall", s nímž Michael Schulte a R3hab kralovali... čtěte zde
Vydáno: 09.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta (09.05.2024 08:00)
- Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku (02.05.2024 08:00)
- Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát (28.04.2024 10:30)
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Naživo: "Assassin's Creed", "Star Wars", "Ted Lasso", "Iron Man 2", ale i "Bořek stavitel". Obecní dům zaplnili skladatelé filmových melodií (19.04.2024 22:19)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 19/2024

The Black Keys
Ohio Players

Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme cítit i z aktuálního alba "Ohio Players", zásadní inspirace ale tečou z jiných zdrojů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Taylor Swift Rush Bono Dua Lipa Beyoncé Mirai Imagine Dragons Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park AC/DC 2H+
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu