Ilona Csáková má stále co nabídnout. V novince "Afrodiziaka" triumfuje uhrančivou interpretací

05.05.2024 17:04 - Josef Martínek | foto: se svolením Ilony Csákové

Ilona Csáková o sobě v posledních letech v souvislosti se svými hudebními aktivitami nedávala tolik vědět. Letošek by se ale klidně mohl stát rokem jejího velkého návratu. Na podzim se chystá vyrazit na "Tornero Tour", na které nyní láká singlovou novinkou "Afrodiziaka". A rozhodně nejde jen o jakýsi nepromyšlený výstřel od boku.

Písničce, na které se autorsky podíleli členové No Name (text napsal Roman Timko a hudbu složil Zoli Sallai), totiž nelze upřít jasnou vizi. Csáková se v ní představuje jako zralá vypravěčka, v jejíž přesvědčivé interpretaci se zrcadlí bohaté životní zkušenosti. Rodačka z Chebu zpívá o lásce, a to velmi věrohodně, důvtipně a civilně. Pečlivou volbou slov i svým uhrančivým přednesem nenechává na pochybách o tom, že na obsahu sdělení jí skutečně záleží. Určitě se nepokouší o žádný prvoplánový hit, nosná melodická linka a síla jejího hlasu by přesto mohly skladbě zajistit slušnou oblibu.

Také klip Václava Noida Bárty podtrhuje vkus a decentnost předkládaného díla. Csáková tu nespoléhá na žádné pozlátkové efekty, zkrátka jen po většinu času zpívá v prázdné koncertní síni. A naprosto to stačí, nic víc netřeba.

Vypadá to, že někdejší stříbrná slavice našla směr, jakým by se mohla do budoucna ubírat a s nímž by mohla oslovit nové publikum. Jejímu pěveckému charismatu tato podoba určitě sluší víc než úlety typu Patricií složeného, šest let starého kousku "Abych byla in".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY