shop.musicserver.cz
Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP

Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP

Vydáno: 04.10.2023 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Annie Leibovitz

Tento týden dodala hudební novinky poměrně početná anglická enkláva. Vede ji Ed Sheeran v závěsu se Stevenem Wilsonem, Mae Muller, Jorjou Smith a novým objevem Andrewem Cushinem. Za Atlantikem se snažili LP, Wilco, LANY, Code Orange, Black Stone Cherry či Oliver Tree a u nás doma pak Michal Horák, Ondřej Pivec a Harlej.

V pátek 29. září vyšly tyto nové tituly:

Ed Sheeran - Autumn Variations
žánr: pop / folk

Ed Sheeran - Autumn Variations
Ed Sheeran v poměrně krátkém sledu vydává své sedmé album. To poprvé nenese jméno jakéhokoli matematického operátoru, ale "Autumn Variations". Vychází po necelém půl roce od "−" a fanoušci anglického muzikanta na něm najdou čtrnáct písniček, na nichž se podíleli všichni z The National a jejich spolupracovníci jako Doveman, Rob Moose, Josh Kaufman a také člen Beirut Benjamin Lanz. Nejvíce produkční práce společně se zpěvákem samotným odvedl Aaron Dessner, jednu písničku s ním napsal jako již tradičně Foy Vance. Předlohou jim bylo dílo anglického skladatele Edwarda Elgara "Enigma Variations", které také obsahuje čtrnáct kompozic, každou věnovanou jinému příteli. Jak to celé dopadlo, zjistíte na Sheeranově YouTube.


Michal Horák - Ideální čas se nezbláznit
žánr: folk pop

Michal Horák - Ideální čas se nezbláznit
Michal Horák přichází se třetí studiovkou, nazvanou příznačně "Ideální čas se nezbláznit". Kolekce je sestavena ze čtrnácti autorských písní v produkci Filipa Vlčka a zkušeného skladatele Jendy Vávry. O bohatší zvuk nahrávky se vedle samotného písničkáře postarali také klavírista Jan Steinsdörfer, houslista Adam Černík, kontrabasista Miloš Klápště, bubeník Jan Nikendey, bandžista Ondřej Klímek a několik dalších muzikantů hrající především na dechové nástroje. Svůj hlas pak připojili Kuba Ryba, Ben Levíček, Petr Kult a Trocha klidu. Ukázky a více informací naleznete na stránkách Supraphonu.


LP - Love Lines
žánr: pop rock / alternative rock

LP - Love Lines
Americká muzikantka LP, jež v souvislosti se svou osobou v angličtině upřednostňuje zájmeno they (oni), na letošek připravila svou sedmou dlouhohrající desku. Dostala název "Love Lines" a tucet songů dle tiskových zpráv nabízí "hluboký a reflexivní pohled na životní zkušenosti autorky, včetně milostných vztahů i vztahů s rodinou a se svým vlastním já". Co si pod tím představit, můžete zjišťovat na YouTube. Laura Pergolizzi tam zavěsila už čtyři klipy z alba včetně toho k písni "Dayglow", který vznikl v průvodu festivalu Prague Pride a o kterém ona sama hovoří jako o svém "dosud nejtelpejším videu". LP to má v Praze ráda a znovu to dokáže 1. března 2024, kdy zazpívá v hale O2 universum.


Dope Lemon - Kimosabé
žánr: psychedelický rock / indie rock / folk / blues

Dope Lemon - Kimosabé
Formace Angus & Julia Stone se po dva roky starém soundtracku k snímku "Life Is Strange", za nějž získala cenu ARIA, soustředila na sólové projekty. Aktivnější je v tomto ohledu jednoznačně Angus. Loni pod jménem svého projektu Dope Lemon vydal album "Rose Pink Cadillac" a nyní k němu přidává nástupce "Kimosabé". Deset songů vymíchal ze směsi psychedelického indie rocku, folku a blues a hlavními spolupracovníky mu pak byli kytarista Ben Edgar a Doveman. Co společně upekli, zjistíte na YouTube projektu.


KK's Priest - The Sinner Rides Again
žánr: heavy metal

Kk’S Priest - The Sinner Rides Again
Britská heavymetalová kapela KK's Priest, vedená bývalým kytaristou Judas Priest K.K. Downingem, navazuje na úspěšný debut z roku 2021 "Sermons Of The Sinner", který se dlouze držel v top 20 několika žebříčků. Na natáčení novinky "The Sinner Rides Again" se podíleli Downing (kytara), Tim Ripper Owens (zpěv), A.J. Mills (kytara), Tony Newton (baskytara) a Sean Elg (bicí). Výsledek nabízí výbušnou směs klasického heavy metalu, poweru a speedu. Desítkou skladeb, včetně singlových "Sermons of Metal", "Hellfire" či "The Devil's Child", Downing & spol. dokazují, že nejsou odpadlíky ze slavné kapely, energickými muzikanty schopnými tvořit špičkovou heavymetalovou hudbu. Přesvědčit se můžete na jejich YouTube profilu.


LANY - A Beautiful Blur
žánr: pop rock / soft rock

LANY - A Beautiful Blur
Americká formace LANY po dvou letech navazuje na nepříliš úspěšné album "gg bb xx", které se tehdy nepodívalo ani do Top 100 Billboardu (na rozdíl od "Mama's Boy" z roku 2020, které vyšplhalo na sedmou příčku). Novinkou "A Beautiful Blur" však začíná nová éra kapely, protože od loňského roku vystupuje a skládá jako duo poté, co ji opustil klávesák Les Priest, který se chce věnovat kariéře skladatele a producenta v Nashvillu. Paul Jason Klein a Jake Clifford Goss připravili celkem třináct písniček a na pomoc si přizvali opět producenta Mikea Crosseyho, s nímž často spolupracují i The 1975, Wolf Alice, Walk The Moon či K.I.D. Zda se opět vrátí na výsluní, zajištujte poslechem na jejich YouTube.


Tip týdne

Andrew Cushin - Waiting For The Rain
žánr: brit pop / rock

Andrew Cushin - Waiting For The Rain
Britský hudebník Andrew Cushin ještě nemá ani záznam na Wikipedii, přesto (nebo možná právě proto, aby jeho debut nezapadl v krátkých zmínkách) jsme jej zvolili Tipem týdne. Rodák z Newcastlu patří k vycházejícím hvězdám anglického středozápadu a o jeho kvalitách může vypovídat například to, že už nahrával s Noelem Gallagherem, mezi jeho fanoušky patří Paul Weller a Sam Fender a takový Louis Tomlinson ho bere s sebou na turné coby předskokana. Pokud by ani to nestačilo, abyste si ho vyhledali na YouTube, třeba vás přesvědčí, když doplníme, že dvanáct songů mu produkoval dvorní spolupracovník Manic Street Preachers Dave Eringa, jenž se podílel i na deskách od The Proclaimers, Ocean Colour Scene, Idlewild nebo "Confide In Me" od Kylie Minogue


Steven Wilson - The Harmony Codex
žánr: progresivní rock

Steven Wilson - The Harmony Codex
Britský progresivní rockový hudebník a producent Steven Wilson je známý svou propracovanou instrumentací, experimentálními zvukovými experimenty a texty, které často zkoumají hluboká témata. Výjimku netvoří ani jeho sedmá sólová řadovka "The Harmony Codex". Svým posluchačům tentokrát servíruje, jak on sám říká, "film pro uši s dalším filozofickým přesahem". Písně jsou zhudebněnými matematickými rovnicemi a fyzikálními zákony. Album je rozděleno do dvou částí, jež propojuje krátká mezihra. První část "The Harmony of the Spheres" se věnuje matematickým a fyzikálním principům, které leží u základu hudby. Druhá část "The Codex of Harmony" je více osobní a zabývá se tématy lásky, ztráty a hledání smyslu života. Autor natáčel v Abbey Road Studios v Londýně a vše sám produkoval. Na výsledku se podíleli někteří z nejvýznamnějších hudebníků současné doby, včetně Guthrieho Govana, Nicka Beggse, Marca Minnemanna a Jordana Rudesse. Do konceptuálního počinu se můžete zaposlouchat na Steveově YouTube profilu.


Harlej - Zatím je to dobrý
žánr: rock

Harlej - Zatím je to dobrý
Harlej patří k nejoblíbenějším domácím rockovým skupinám. Svoji historii píše od roku 1995. V roce 2006 vystřídal Vláďu Šafránka na pozici zpěváka Tomáš Hrbáček, aktuálně kapela hraje ve složení: Tomáš Hrbáček (zpěv), Tonda Rauer (kytara), Kolinss (basová kytara), Libor Fanta (bicí), Milan Hoffmann (kytara). "Zatím je to dobrý" je jejich čtrnáctá řadovka. Jak sama prohlásila, jde o nahrávku, se kterou strávila nejvíce času ze všech. Od prvních nápadů po finální podobu uplynuly tři roky. I z toho důvodu ji všichni členové považují za to nejlepší, co v současné době mohli vytvořit, a věří, že to stejně budou cítit i fandové. Na albu pracovali s již osvědčeným týmem, podařilo se jim navíc navázat spolupráci s dánským zvukovým mágem Jacobem Hansenem, který se postaral o mastering, a výtvarníkem Romanem Řehákem, který vytvořil obal. Oba veškerou práci a nápady těchto rockerů posunuli ještě o kousek dál. Ukázky z novinky naleznete na Supraphonline.


The Orb And David Gilmour - Metallic Spheres In Colour
žánr: ambient

The Orb And David Gilmour - Metallic Spheres In Colour
The Orb a David Gilmour, dvě legendy světové hudby, se spojují na společném albu. "Metallic Spheres In Colour" je výsledkem spolupráce, jež začala v roce 2020 coby inspirace Gilmourovou láskou ke kosmu a jeho fascinací vesmírnými objekty. Deska obsahuje čtyři střednědobé kompozice, které se pohybují od ambientních tónů až po psychedelické kosmické výpravy. Gilmourův jemný a melancholický hlas se dokonale doplňuje s hypnotickými zvuky a rytmy The Orb. Kolekce je rozdělena do dvou částí. První, "Metallic Spheres", je zaměřena na ambientní zvuky a kosmické vize. Druhá, "In Colour", je více rocková. Ulétnout s touto hudbou do vesmíru můžete už nyní prostřednictvím YouTube.


Wilco - Cousin
žánr: alternativní rock / indie rock

Wilco - Cousin
Rok a půl po vydání "Cruel Country" se s další studiovkou hlásí o slovo americká rocková formace Wilco. Nedá se ovšem říct, že by na ni "Cousin" navazovala, protože obě nahrávky vznikaly souběžně. Deset písniček začali Jeff Tweedy & spol. tvořit již v roce 2019 a k jejich natáčení si přizvali velšskou hudebnici Cate Le Bon, která tak byla po dlouhých čtrnácti letech první producentkou odjinud. Přiměla kapelu, aby songy nejprve nazkoušela dohromady, ale finální nahrávání probíhalo odděleně, nástroj po nástroji. Že to ve výsledku nejspíš zafungovalo skvěle, napovídají první ohlasy kritiky. Co na to řeknete vy, zjistíte na YouTube profilu bandu.


Ondřej Pivec - Greatest Hits 4000
žánr: jazz / funk / gospel / soul

Ondřej Pivec - Greatest Hits 4000
Hráč na hammondky Ondřej Pivec, držitel Grammy a několika Andělů, se po letech za oceánem a spolupráci s D.Y.K. představuje v České republice opět sólo s projektem "Greatest Hits 4000". Na něm v deseti skladbách mísí prvky jazzu, funku, gospelu, hip hopu a soulu po vzoru americké hudební tradice. Doprovázejí ho kolegové Jan Steinsdörfer, klávesista kapely Chinaski, Jan Jakubec, baskytarista, jehož umu využily Lenka Dusilová nebo Radůza, a Filip Ernst, bubeník Top Dream Company a kapely D.Y.K. Deska vychází z Pivcova živého vystoupení na JazzFestBrno v ateliérech České televize a najdete na ni například předělávku hitu "You Are So Beautiful". Ukázky najdete na Supraphonline.


EP a minialba

  • Wolves In The Throne Room - Crypt Of Ancestral Knowledge
    Americká blackmetalová parta se připomíná po dvou letech od své sedmé řadovky "Primordial Arcana" čtveřicí čerstvých písniček. (YouTube)

  • Lucy Gaffney - Daydream In Tokyo
    Máte-li rádi pozitivní indie pop lehce říznutý folkem, pak byste si měli vyhledat pětici songů písničkářky ze Severního Irska, která je součástí vydavatelství Nettwerk. Pozor! Jsou až nebezpečně chytlavé! (YouTube)

  • Haru Nemuri - Insaint
    Pět kousků pro své fanoušky připravila japonská zpěvačka, která do svého j-popu implementuje dále i noise rock, post hardcore a elektroniku. (YouTube)

  • Kep1er - Magic Hour
    K-popový boyband se s tím příliš nemazlí a své nové EP vydává už pět měsíců po tom předchozím. (YouTube)

  • Jlin - Perspective
    Americká představitelka mixu stylů jako IDM, footwork a electronica se vrací se šesticí nových tracků. (bandcamp)

  • XG - New DNA
    Aby té japonské hudby nebylo málo, představujeme vám i debutové EP dívčí formace XG. (YouTube)


Mae Muller - Sorry I'm Late
žánr: pop / electro pop / r'n'b

Mae Muller - Sorry I'm Late
Mae Muller, respektive její písnička "I Wrote A Song" byla letos želízkem v ohni Velké Británie v Eurovision Song Contest, ale příliš se jí nedařilo - skončila až na 24. místě. Nutno podotknout, že zrovna tento song nepatří k typickým reprezentantům toho, co Mae nabízí na svém debutu. Osmnáct kousků se pohybuje více v rozhraní popu, electro popu, pop folku a r'n'b a rodačka z Londýna na nich spolupracovala s poměrně rozsáhlým týmem, čítajícím jména a uskupení jako Jason Evigan, Martin Sjølie, TMS, Hank Solo, Neiked a především Henrik Michelsen z norského dua Electric. Přímo za mikrofonem se k ní připojili také Dylan a Polo G. Seznamte se na YouTube.


Ghost Train Orchestra, Kronos Quartet - Songs And Symphoniques: The Music Of Moondog
žánr: současná vážná hudba / jazz / alternativní folk

Ghost Train Orchestra, Kronos Quartet - Songs And Symphoniques: The Music Of Moondog
Velmi neobvyklé dílo společně stvořili jazzový orchestr Ghost Train Orchestra a dnes již legendární formace Kronos Quartet. Jak název "Songs And Symphoniques: The Music Of Moondog" trochu odhaluje, najdete zde jednak instrumentální kompozice, jednak písně amerického skladatele a hudebního teoretika Louise Thomase Hardina, známého jako Moondog. K natáčení si obě tělesa přizvala ještě řadu slavných kolegů různých žánrů. Svými vokály a muzikantským umem postupně přispěli Sam Amidon, Jarvis Cocker, Petra Haden, Karen Mantler, Marissa Nadler, 'Aoife ODonovan, Rufus Wainwright, Brian Carpenter a Joan As Police Woman. V sedmnácti kompozicích se tak vedle současné klasické hudby a jazzu prolíná experimentální folk, world music, šanson, experimentální hudba nebo indie rock. První ukázky najdete na bandcampu Ghost Train Orchestra.


Oliver Tree - Alone In A Crowd
žánr: indie pop / taneční pop / pop rock

Oliver Tree - Alone In A Crowd
Americký hudebník, zpěvák, rapper a producent Oliver Tree se díky hitům "Life Goes On" a společné skladbě "Miss You" s Robinem Schulzem dostal do povědomí po celém světě. Nyní vydává svoji třetí desku, která by měla tuto pozici minimálně potvrdit. Třináct tracků alba "Alone In A Crowd" tvořil v poměrně malém týmu, v němž byl vedle něj hlavní postavou americký DJ Whetan a dále například Digital Farm Animals, Charlie Handsome, Will Vaughan nebo Styalz Fuego. Není tedy divu, že se výsledek nese na taneční vlně. Vydáním žije YouTube profil výstředního zpěváka.


Jorja Smith - Falling Or Flying
žánr: r'n'b / trip hop / jazz

Jorja Smith - Falling Or Flying
Poměrně dlouhých pět let potřebovala anglická zpěvačka Jorja Smith na přípravu následovníka debutu "Lost & Found", s nímž vystoupala na třetí místo britského žebříčku. Čekání fanouškům zkrátila před dvěma roky ípíčkem "Be Right Back", ale nyní už je tu šestnáct písniček albové dvojky "Falling Or Flying". Stylově v nich vedle r'n'b mixuje také acid jazz, trip hop, soul a house. Jak zjistíte na jejím YouTube profilu, dvojici hostů tvoří J Hus a Lila Iké.


Black Stone Cherry - Screamin' At The Sky
žánr: hard and heavy

Black Stone Cherry
Po čtyřech letech od vydání alba "The Human Condition" se heavyrocková banda Black Stone Cherry vrací s jeho následovníkem. Dvanáctipísňová kolekce "Screamin' At The Sky" kombinuje tradiční heavymetalový sound s prvky southern rocku a blues. Produkoval ji frontman kapely Chris Robertson, on a jeho kumpáni natáčeli v Kentucky State Theatre v Lexingtonu. Nový materiál naznačuje návrat k původnímu zvuku skupiny, a jak první singly naznačují, je plný energických riffů, chytlavých melodií a zpěvákova charismatického hlasu. Na YouTube profilu formace najdete jak ukázky z novinky, tak videoklipy k singlům.


Code Orange - The Above
žánr: hardcore punk / nu metal / aternativní metal

Code Orange - The Above
Americká hardcore-punková skvadra Code Orange připravila po třech letech novou studiovou desku. Nahrávka s titulem "The Above" obsahuje čtrnáct kousků, které se u kritiky zatím těší nadprůměrnému ohodnocení. Z rádií můžete znát trojici singlů a jeden z nich "Take Shape" s hostujícím Billym Corganem si můžete poslechnout i na YouTube. Co na něj říkáte?


V krátkosti

  • Becky G - Esquinas
    Americká zpěvačka se rozhodla vzdát poctu svým mexickým prarodičům a natočila své první album v regionálním stylu. Ve třinácti písničkách jí dělali společnost Iván Cornejo, Peso Pluma, Yahritza y su Esencia, Chiquis či dvojice Ángela Aguilar a Leonardo Aguilar. (YouTube)

  • Animal Collective - Isn’t It Now?
    Dvanácté elpíčko amerických neopsychedeliků se svou stopáží 64 minut řadí k jejich nejdelším albům. Ostatně z devíti songů jeden trvá téměř deset minut, další rovných jednadvacet. (bandcamp)

  • Beverley Knight - Fifth Chapter
    Anglická zpěvačka a herečka letos oslavila padesátku a to už je sakra dobrý důvod, proč po sedmi letech vydat novou desku. Ve dvou z jedenácti skladeb se k ní připojil London Community Gospel Choir. (YouTube)

  • Fefe Dobson - Emotion Sickness
    Kanadská punk-rocková hudebnice se letos po čtyřech letech rozvedla se svým manželem, americkým rapperem Yelawolf, a tak není divu, že se z toho vyzpívává na své čtvrté řadovce. (YouTube)

  • Oneohtrix Point Never - Again
    Americký hudebník Daniel Lopatin se po spolupráci na albech s The Weekndem a Soccer Mommy opět vrátil ke svému elektronickému experimentování a vydává svoji jubilejní desátou studiovku se třinácti tracky. (bandcamp)

  • Blonde Redhead - Sit Down For Dinner
    Nové album americké experimentální kapely po dlouhých devíti letech. Ta na něm snoubí své typické rockové zvuky s prvky elektroniky, ambientu a jazzu. (YouTube)

  • Graveyard - 6
    Číslice šest v názvu jako pojmenování novinky a zároveň jako označení pořadového čísla alba švédské hardrockové stálice. To je oproti předchozím nahrávkám výrazně experimentálnější a odvážnější. Kapela na něm kombinuje své tradiční žánrové kořeny s prvky psychedelického rocku, blues a folku. (YouTube)

  • Eric Hilton, Natalia Clavier - Corazón Kintsugi
    Člen Thievery Corporation nahrál společné desku se zpěvačkou, která už pomáhala s vokály v jeho domovské formaci. Výsledkem je devět španělsky zpívaných songů na pomezí chilloutu, downtempa, trip hopu a elektroniky. (bandcamp)

  • Kamaal Williams - Stings
    Britský hudebník, který v minulosti vystupoval také pod svým rodným jménem Henry Wu, své třetí album rozdělil na dvě části a na ty umístil třináct skladeb. Na pomezí jazzu, soulu, klasické hudby, funku a elektroniky se s ním vydali například i Brian Hargrove, Stephanie Yu nebo Theo Crocker. (bandcamp)

  • Dustin Lynch - Killed The Cowboy
    Svou šestou řadovku nám představuje americký countryový zpěvák, hudebník a skladatel, který se tak vrací po rok starém předchůdci "Blue In The Sky". Styl tentokrát určoval Zach Crowell, jehož umu dále využívají Carrie Underwood, Sam Hunt nebo Thomas Rhett. (YouTube)

  • Feid - Mor No Le Temas A La Oscuridad
    K albu číslo šest se propracoval také kolumbijský reggaetonový zpěvák, jenž si do patnácti skladeb pozval hned několik hostů jako Sean Paul, Ñengo Flow, Icon, Rema, Ryan Castro, Young Cister, Pailita nebo Cupido. (YouTube)

  • Karen Harding - Take Me Somewhere
    Svůj debut konečně vydává britská zpěvačka, jejíž vokál v minulosti využili například Blonde, Giorgio Moroder, Pusha T nebo Röyksopp. Ona sama ke spolupráci přilákala Digital Farm Animals, Armanda van Heldena a Shift K3Y. (YouTube)

  • Oh Land - Loop Soup
    Po čtyřech letech se vrací dánská zpěvačka. Společně se svým manželem se rozhodla synth pop naředit nu discem a psychedelií. Společnost jim ve dvou případech dělali Broods a Ximena Sariñana. (YouTube)

  • Armand Hammer - We Buy Diabetic Test Strips
    Máte-li rádi alternativní hip hop, neměli byste minout nový počin americké formace z New Yorku. V patnácti tracích jim navíc hostují JPEGMafia, Moor Mother, El-P, Pierce Jordan, Pink Siifu, Junglepussy nebo Curly Castro. (YouTube)

  • Lindsay Lou - Queen Of Time
    Americká písničkářka v minulosti spolupracovala s lidmi jako Molly Tuttle, Peter Rowan nebo Billy Strings a právě poslední jmenovaný jí služby oplatil na její čtvrté desce. Připojil se k němu ještě Jerry Douglas. (bandcamp)

  • Bryce Dessner - She Came To Me (soundtrack)
    The National letos vydali již dvě alba a zřejmě to není konečná, což dokazuje i jeden ze členů čerstvým soundtrackem k filmu Rebeky Miller. Natočil jej společně s francouzskou klavíristkou Katií Labèque a dirigentem Andrém de Ridderem. (YouTube)

  • Ann Wilson - Another Door
    Nové sólové album zpěvačky kapely Heart je výrazně rockovější než to předchozí. Autorka na něm spolupracovala s kapelou Tripsitter. (YouTube)

  • Gregory Hutchinson - Da Bang
    Svůj sólový debut představuje americký jazzový bubeník, který spolupracoval i s Ondřejem Pivcem nebo Joshuou Redmanem. V patnácti skladbách jej doplnili Karriem Riggins, Leona Berlin, Christian Scott nebo Javier Starks. (YouTube)

  • Dessa - Bury The Lede
    Americká rapperka, hudebnice a někdejší členka formace Domtree se vrací po pěti letech. (YouTube)

  • Charley Crockett - Live From The Ryman
    Záznam koncertu amerického country-bluesového hudebníka. (YouTube)

  • Red - Rated R
    O tom, že křesťanství a metal jdou dohromady, nás přesvědčí kapela z Nashvillu již na své osmé řadovce. (YouTube)

  • Datarock - Media Consumption Pyramid
    Dánští electro-rockeři se vracejí po pěti letech. (YouTube)

  • Cherry Glazerr - I Don’t Want You Anymore
    Čtvrtá řadovka americké indierockové partičky je velmi očekávaným dílem, jež má aspirovat na jedno z nejvýznamnějších alb roku 2023. (YouTube)

  • Blue October - Spinning The Truth Around Part 2
    Po téměř dvouletém čekání je tu konečně druhá část trilogie od americké rockové party. (YouTube)

  • David Eugene Edwards - Hyacinth
    Pokud jste fanoušky frontmana skupiny Woven Hand nebo psychedelického rocku, folku a post-industrialu, pak si jeho čtvrtou sólovku rozhodně nenechte ujít. (YouTube)

  • Harm's Way - Common Suffering
    Druhá řadovka britského zpěváka a skladatele je experimentálnější a eklektičtější než jeho předchozí dílo. (YouTube)

  • Koyo - Would You Miss It?
    Očekávaná nahrávka formace z Long Islandu fúzující punk, hardcore a emo. (YouTube)

  • Nervosa - Jailbreak
    Pátá nahrávka brazilské thrashmetalové dámské bandy. (YouTube)

  • Of Virtue - Omen
    Čtvrtá řadovka od michiganské metalcorové sebranky. (YouTube)

  • Primordial - How It Ends
    Desátá studiovka irské paganmetalové kapely. (YouTube)


    Dále vychází

    311 - Music (30th Anniversary Edition)
    Addison Grace - Driving Lessons
    Alice Sara Ott / Netherlands Radio Orchestra / K. Canellakis - Ludwig Van Beethoven : Beethoven
    Bad History Month - God Is Luck
    Billie Holiday - Great Women Of Song
    Blanco White - Tarifa
    Boy Named Banjo - Dusk
    Bvdlvd - Absence
    Cash Kidd - No Socks 3
    Collegium Vocale Gent / Philippe Herreweghe - Johann Sebastian Bach : Cantatas (17 Cd)
    Connie Lovatt - Coconut Mirror
    Darius Jones - Fluxkit Vancouver (Its Suite But Sacred)
    Defcee - The Golem Of Brooklyn (soundtrack)
    Del Water Gap - I Miss You Already + I Haven’t Left Yet
    Diamond Dogs - About The Hardest Nut To Crack
    Dio - Studio Albums 1996-2004
    Duster - Stratosphere (25th Anniversary Edition)
    Electronic - Get The Message / Best Of
    Emile - Spirit
    Equipment - Alt. Account
    Eric Clapton - Complete Clapton
    Eskmo - Oxygen
    Fast Romantics - Happiness + Euphoria
    Fearing - Destroyer
    Filth Is Eternal - Find Out
    Freude - Salz
    Friendship Commanders - Mass
    Gangar - Stubb
    Grateful Dead - Wake Of The Flood / 50th Anniversary
    Green Day - Dookie / 30th Anniversary Box Set
    Gregorian - Pure Chants I
    Grove Street - The Path To Righteousness
    Gunship - Unicorn
    Haim - Days Are Gone / 10th Anniversary
    Hana Zagorová - Mé svátky
    Heavy Lungs - All Gas No Breaks
    Hiromi - Blue Giant (soundtrack)
    Honeymoan - Sorry Like You Mean It
    Charles Aznavour - Hier Encore - L'amour
    Charles Aznavour - Hier Encore - Le Voyage
    Charles Aznavour - Hier Encore - Paris
    Janet Baker - Celebration (21CD Box)
    Jason Isbell - Southeastern (10th Anniversary)
    Jeremiah Chiu - In Electric Time
    Jerry David DeCicca - New Shadows
    John P. Strohm (Of Blake Babies And Lemonheads) - Something To Look Forward To
    Jonathan Tetelman / PKF Prague Philharmonia - Giacomo Puccini : The Great Puccini
    Kadaverflicker - Superkiller
    Kenyon Dixon - The R&b You Love
    Kevin Krash - Harsh
    King Nun - Lamb
    La Force - Xo Skeleton
    Ladaniva - Ladaniva
    Lauren Daigle - Behold: The Complete Set
    Laurence Equilbey - Louise Farrenc : Symphonies No. 1
    Leisure - Leisurevision
    Les Arts Florissants / William Christie - Henry Purcell : The Fairy Queen
    Lucia & The Best Boys - Burning Castles
    Mario Biondi - Crooning Undercover
    Maxo - Debbie’s Son
    Meet Me @ The Altar - Past // Present // Future (Deluxe)
    Melenas - Ahora
    MJ Nebreda - Arepa
    Modern Nature - No Fixed Point In Space
    Molly Burch - Daydreamer
    Murmur - Genuine Leather
    Nico Hedley - Nico Hedley Wants To Sing It So Loud That It Makes It Alright
    No-No Boy - Empire Electric
    Ola Gjeilo - Dreamweaver
    Pachyman - Switched-On
    Renaud Capucon / Orchestre De Chambre De Lausanne - Wolfgang Amadeus Mozart : The Violin Concertos Nos. 1
    Ricky Montgomery - Rick
    Rolling Stones - More Hot Rocks (Big Hits & Fazed Cookies)
    Různí - Box Of Sin
    Různí - Modern Recordings: Music That Matters 2023
    Salvador Sobral - Timbre
    Sarah Vaughan - Great Women Of Song
    Savage Ga$p & Kamaara - In My Restless Dreams, I See You
    Say She She - Silver
    Setting - Shone A Rainbow Light On
    Sim - Playdead
    Skam - No Name
    Slow Pulp - Yard
    Tengger - We Are Busy Bodies
    The Atom Age - The Atom Age
    The Brand New Heavies - Never Stop… The Best Of The Brand New Heavies
    The Howdies - Howdies All Around
    The Neighbourhood - I Love You (10th Anniversary Edition)
    The Tenors - Christmas With The Tenors
    The Vaughns - Egg Everything
    Thomas Rhett - 20 Number Ones
    Viken Arman - Alone Together
    Wishbone Ash - Live Dates Live

    Vychází na vinylu:
    Asinhell - Impii Hora
    Beverley Knight - Fifth Chapter
    Billie Holiday - Great Women Of Song
    Black Stone Cherry - Screamin' At The Sky
    Blonde Redhead - Sit Down For Dinner
    Code Orange - The Above
    Dope Lemon - Kimosabe
    Ed Sheeran - Autumn Variations
    Electronic - Get The Message / Best Of
    Graveyard - 6
    Green Day - Dookie / 30th Anniversary Box Set
    Haim - Days Are Gone / 10th Anniversary
    Harlej - Zatím je to dobrý
    Harm's Way - Common Suffering
    Hiromi - Blue Giant (soundtrack)
    John P. Strohm - Something To Look Forward To
    Jorja Smith - Falling Or Flying
    Kadaverflicker - Superkiller
    KK's Priest - The Sinner Rides Again
    La Force - Xo Skeleton
    Larkin Poe - Kindred Spirits
    Lauren Daigle - Behold: The Complete Set
    Lindsay Lou - Queen Of Time
    LP - Love Lines
    Lucia & The Best Boys - Burning Castles
    Mae Muller - Sorry I'm Late
    Melenas - Ahora
    Moonspell - Antidote
    Municipal Waste - 'em All
    Nervosa - Jailbreak
    Oliver Tree - Alone In A Crowd
    Orb And David Gilmour - Metallic Spheres In Colour
    Salvador Sobral - Timbre
    Sarah Vaughan - Great Women Of Song
    Silverstein - Discovering The Waterfront
    Slow Pulp - Yard
    Steely Dan - Aja
    Steven Wilson - The Harmony Codex
    Viken Arman - Alone Together
    Wilco - Cousin
    Wishbone Ash - Live Dates Live
    Wolves In The Throne Room - Crypt Of Ancestral Knowledge

    EP:
    Career Woman - Grapevine
    Girl Scout - Granny Music
    Hemlocke Springs - Going…going…gone!
    Charlie Vettuno - Lime Juice
    Landon Conrath - I’m Alive… So It’s Fine
    Luna Luna - L.l.
    Mrch - TV Bliss
    Old Man Canyon - So Long Babylon
    Slaney Bay - Why Does Love Mean Loss?
    Sleep Theory - Paper Hearts
    Thanks For Coming (Rachel Brown Of Water From Your Eyes) - What Is My Capacity To Love?

    Reedice:
    Dan Auerbach - Keep It Hid
    Dismember - Death Metal
    Dismember - Hate Campaign
    Dismember - Massive Killing Capacity
    Grails - The Burden Of Hope
    Moonspell - The Antidote
    Municipal Waste - 'em All
    Ryuichi Sakamoto - Ongaku Zukan (1984)
    Vašo Patejdl - Dlhá cesta / Long Way
    Vašo Patejdl - Chlapčenský úsmev
    Vašo Patejdl - Labyrint sveta
    Vašo Patejdl - Lov na city

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
    Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
    Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
    Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
    Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
    Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
    Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
    Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
    Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
    Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
    Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
    Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
    Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší
    Komentované diskografie: Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší Thirty Seconds To Mars se k nám znovu vracejí, a to 15. května do Sportovní haly Fortuna v Praze. Bratři Shannon a Jared Letové společně s doprovodnými hudebníky představí novou desku "It's the End..." i průlet svou historií.... čtěte zde
    Vydáno: 10.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Komentované diskografie
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Koncerty Eda Sheerana slibují pestrý doprovodný program s Benem Cristovao, Pokáčem nebo Thomem Artwayem (11.05.2024 18:12)
    - Nové desky 18/2024 - od Sii přes Duu Lipu po Willow (08.05.2024 13:00)
    - Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent (01.05.2024 12:00)
    - David Gilmour připravil nové studiové album. "Luck and Strange" vyjde v září (26.04.2024 17:59)
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Michal Horák zahrál s filharmonií a vydal zpěvník (20.04.2024 11:41)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)

    ALBUM TÝDNE 20/2024

    The Valentines
    You All Look Beautiful When You Dance

    Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
    Ne 26.05.
    Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
    Út 28.05.
    Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
    Po 03.06.
    Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Prince Kabát Queen Adele Sia Bono Dua Lipa Taylor Swift Rush Beyoncé Imagine Dragons Mirai Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher 2H+ Linkin Park
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu