shop.musicserver.cz
Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona

Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona

Vydáno: 10.04.2024 10:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Rock For People

První dubnový týden potěšil rockery, kteří mají rádi pestrost. Blues rock zastupují The Black Kyes, indie rock Vampire Weekend, pop rock Benson Boone, alternativní rock X Ambassadors, psychedelický rock Khruangbin a folk metal Korpiklaani. Popaři si musejí vystačit třeba s Tori Kelly či Conanem Grayem nebo soundtrackem plným hvězd.

V pátek 5. dubna vyšly tyto nové tituly:

X Ambassadors - Townie
žánr: alternativní rock

X Ambassadors - Townie
X Ambassadors, rocková kapela z Ithaky, státu New York, známá pro hity jako "Unsteady" a "Renegades", se vrací se svým čtvrtým studiovým albem "Townie". Novinka je oslavou rodného města muzikantů a zkoumá témata nostalgie, sounáležitosti a hledání domova. Kapela do tuctu skladeb zakódovala nostalgickou cestu do maloměstského života, plnou vzpomínek na dospívání, přátelství a první lásky. Přináší velmi osobní příběhy, mj. posluchače seznámí s učitelem hudby Toddem Petersonem, který Sama a Caseyho Harrisona učil hudebnímu vzdělání a sehrál zásadní roli ve vzniku formace. Tragicky zemřel v roce 2021. Pilotním singlem se stala skladba "No Strings". Ukázky z inspirující novinky, která je oslavou obyčejných lidí a obyčejných životů, si můžete poslechnout na YouTube profilu kapely.


The Black Keys - Ohio Players
žánr: garage rock / blues rock

The Black Keys - Ohio Players
The Black Keys se vracejí zpět. Kam? No přece do domovského Ohia, alespoň tedy názvem svého nového, v pořadí dvanáctého alba "Ohio Players". Dan Auerbach a Patrick Carney si pro jeho nahrání k sobě přizvali velmi slavného spolupracovníka; polovinu ze čtrnácti písniček s nimi složil, nahrál a částečně i nazpíval Beck. To ale ještě není vše. Na dalších třech se podílel Noel Gallagher a Leon Michels, na dvou Dan the Automator a mezi dalšími hosty ve studiu nechyběl například Juicy J, Lil Noid, Greg Kurstin, Tom Bukovac nebo Angelo Petraglia. Většina písniček jsou novinky, s výjimkou coververze "I Forgot to Be Your Lover", kterou složili William Bell a Booker T. Jones. Zda bude americké duo opět sbírat nominace na hudební ceny, zjišťujte na jeho YouTube. První kritiky jsou však spíše zdrženlivé.


Vampire Weekend - Only God Was Above Us
žánr: indie rock

Vampire Weekend - Only God Was Above Us
Americká indierocková formace Vampire Weekend potřebovala tentokrát na přípravu svého pátého alba "Only God Was Above Us" o rok méně než v případě předchozího "Father Of The Bride". Oproti předchůdci, který byl plný hostů a producentů, si tentokrát Ezra Koenig vystačil pouze s ostatními členy kapely a pochopitelně nechybí ani dvorní producent skupiny Ariel Rechtshaid, který nahrál i řadu nástrojů. V jedné písni se vrátil i někdejší člen formace Rostam. Vypadá to, že tento koncept zafungoval, alespoň soudě podle aktuálního hodnocení 88 % na metacritics. Zda s kritikou budete souhlasit, zjistíte na jejich YouTube. A kdybyste náhodou ve skladbě "Mary Boone" zaslechli "Back to Life (However Do You Want Me)" od Soul II Soul, není to náhoda.


Khruangbin - A La Sala
žánr: psychedelic rock

Khruangbin - A La Sala
Texaské trio Khruangbin, proslulé svým jedinečným mixem thajského funku, psychedelického rocku a soulu, přichází s šestým studiovým albem "A La Sala". Kolekce je návratem ke kořenům kapely a slibuje intimní a introspektivní zážitek. Trojce hudebníků provede posluchače hudební cestou po celém světě a nabízí pestrou paletu zvuků a emocí od pulzujícího "Fifteen Fifty-Three" a melancholického "May Ninth" až po meditativní "Juegos y Nubes" a energické "Pon Pón". Nechte se unášet na vlnách groovy basových linek, uhrančivých kytarových riffů a exotických rytmů, které vás provedou intimní atmosférou potemnělého baru i rozpálenou taneční plochou. Více k poslechnu najdete na YouTube profilu formace.


Mount Kimbie - The Sunset Violent
žánr: electronic / post dubstep

Mount Kimbie - The Sunset Violent
Ponořte se do zvukového vesmíru elektronické hudby s britským duem Mount Kimbie. Jeho čtvrté studiové album "The Sunset Violent" slibuje strhující cestu plnou melancholických melodií, pulzujících rytmů a experimentální elektroniky. Posluchači na něm naleznou nové dimenze zvuku v podobě rozšíření o živé kytary a bicí, čímž dodává své hudbě syrovou a energickou dynamiku. Novinku obohacuje i vokální a instrumentální spolupráce s Kingem Krulem. Ukázky z experimentální produkce, která mísí elektroniku s živými nástroji, naleznete na YouTube profilu tohoto dua.


EP a minialba

  • Tomorrow X Together - Minisode 3: Tomorrow
    Po necelých dvou letech přináší korejský boyband třetí epizodu své EP série "Minisode". Připravil pro ni celkem sedm skladeb v poměrně tanečním duchu. Produkoval je především Hitman a Slow Rabbit. (YouTube)

  • Sam Hunt - Locked Up
    Přesně po čtyřech letech po vydání druhé desky "Southside" se konečně svým fanouškům připomíná americký country-popový písničkář z Georgie čtveřicí písniček, které s ním napsali prominentní hudebníci jako Shane McAnnally, Luke Laird, Ross Copperman a Josh Osborne. (YouTube)

  • Vory - Eros
    Grammy oceněný americký rapper, který spolupracoval s hvězdami jako Kanye West, Drake, Meek Mill, Bryson Tiller nebo The Carters, po dvou letech připomíná, že má i svoji vlastní kariéru. Děje se tak prostřednictvím sedmi tracků. (YouTube)

  • Jesse McCartney - All's Well
    Americký popový hudebník, skladatel a zpěvák se připomíná po třech letech čtyřmi songy, včetně duetu s Yung Gravym. (YouTube)

  • Blanco Brown - Heartache & Lemonade
    Americký rapper a producent, který spolupracoval s Pitbullem nebo Fergie, konečně po pěti letech navazuje na svůj debut a ve čtyřech písničkách navazuje na svůj country rap ve spojení s trapem. (YouTube)

  • Lucas - Renegade
    Někdejší člen k-popového boybandu NCT startuje sólovou kariéru trojicí písniček. (YouTube)

  • Yailin La Más Viral - Resiliencia
    Zpěvačka a rapperka z Dominikánské republiky svůj mix dembow, tatin trapu a reggaetonu roztáčí v šestici novinek. (YouTube)

  • Last Dinosaurs - Kyo
    Australská indie pop-rocková formace se připravuje na vydání své páté studiovky už druhým ípíčkem, opět s japonským názvem. (YouTube)


Tori Kelly - Tori.
žánr: pop / r'n'b

Tori Kelly - Tori.
Tori Kelly vydala loni v létě EP "Tori", které nyní rozšířila na klasické LP. A aby se to (ne)pletlo, přidala do jeho názvu ještě tečku. Původních sedm songů doplnilo dalších osm, které společně se zpěvačkou samotnou opět produkoval tým ve složení Tenroc, Jon Bellion a The Diner. K nim se ještě v jednotlivých písničkách připojili The Monsters & Strangerz, P2J nebo Jason Cornet. Nerozšířil se ani výčet hostů, a tak vedle již zmíněného Belliona zůstaly jedinými návštěvnicemi Ayra Starr a Kim Chae-won z Le Sserafim. Kam své páté album držitelka dvou Grammy rozvedla, zjistíte na jejím YouTube.


Conan Gray - Found Heaven
žánr: pop / indie pop / new wave

Conan Gray - Found Heaven
Po dvou letech od druhého alba "Superache" se Conan Gray vrací s jeho nástupcem. Pojmenoval jej "Found Heaven" a jedenáct písniček na něm připravoval s ještě hvězdnějším týmem, než tomu bylo v případě předchůdce. Spoluautory a především producenty jsou totiž Max Martin, Ilya, Oscar Holter, Greg Kurstin a Shawn Everett. To ovšem není vše, protože ve studiu přivítal muzikantské hvězdy, jako jsou kytarista Michael Landau, bubeník Omar Hakim, houslista Davide Rossi nebo švédská zpěvačka Elvira. Výsledkem je nahrávka, na níž naleznete inspiraci hudbou Eltona Johna, New Order, Beatles a dalších. Můžete je hledat na jeho YouTube profilu. Že se deska povedla, dokazuje i titul Album týdne na našem serveru.


Korpiklaani - Rankarumpu
žánr: folk metal

Korpiklaani - Rankarumpu
"Je to naše nejrychlejší deska a nahrávání jsme si užili, což je s válečným tématem nahrávky docela absurdní kombinace", prozradili muzikanti. Nutno dodat, že se na novince "Rankarumpu" podílel i nový člen kapely - houslista Olli Vänskä. Osazenstvu Korpiklaani není tak úplně neznámý, protože během let zaskakoval za Tuomase Rounakariho. Ten se totiž často věnoval i svým sólovým projektům. V pořadí dvanáctá studiová deska formace obsahuje celkem dvanáct kousků a některé z nich si můžete poslechnout na YouTube profilu těchto Finů.


Tip týdne

Benson Boone - Fireworks & Rollerblades
žánr: pop rock

Benson Boone - Fireworks & Rollerblades
Americký pop-rockový zpěvák a hudebník Benson Boone na sebe výrazně upozornil na TikToku, a to tak, že ho podepsal pro svůj label Night Street Dan Reynolds z Imagine Dragons. Pod touto značkou vznikl i platinový hit "Beautiful Things", který na několik týdnů opanoval českou digitální hitparádu. Na debutu "Fireworks & Rollerblades" k němu přibylo celkem čtrnáct písniček, pod nimiž jsou vedle samotného muzikanta podepsáni také Jack Suwito, Jason Evigan, členové Before You Exit, Captain Cuts, TMS, JT Daly, David Hodges, Malay nebo třeba Nolan Sipe. Jestli i ostatní skladby mají stejný hitový potenciál, zkoumejte na Boonově YouTube.


Sheila E. - Bailar
žánr: latin / salsa

Sheila E. - Bailar
Americká bubenice a perkusistka Sheila E., která se proslavila coby členka Princovy doprovodné kapely, se po albové sérii "Icon" připomíná deskou "Bailar". Tu naladila do latinsko-amerických rytmů, konkrétně salsy, a tomu také odpovídá skladba hostů, které na kolekci najdete. Vedle ní se tak vystřídali Gloria Estefan, Rubén Blades, Gilberto Santa Rosa, Luis Enrique, Debi Nova, Victor Manuelle, Jean Rodriguez, Michael Gabriel nebo Mimi Succar. Na rozpálený taneční parket se přeneste prostřednictvím YouTube slavné hudebnice.


Různí - The New Look: Season 1 (soundtrack)
žánr: filmová hudba / různé

Různí - The New Look: Season 1 (soundtrack)
Streamovací platforma Apple TV+ uvedla na Valentýna nový seriál "The New Look", který je biografií Christiana Diora v Paříži po 2. světové válce. Neméně zajímavý jako show samotná je ovšem také hudba k ní na soundtracku nabízejícím celkem jedenáct skladeb. Vedle titulního tématu totiž písně té doby jako třeba "White Cliffs Of Dover", "Blue Skies", "La Vie en rose" nebo "What a Difference a Day Makes" nahráli Florence And The Machine, The 1975, Lana Del Rey, Perfume Genius, Nick Cave, Beabadoobee, Joy Oladokun, Bartees Strange, Sam Dew či Bleachers. Nad vším dohlížel coby producent Jack Antonoff.


Still Corners - Dream Talk
žánr: dream pop / neo psychedelie

Still Corners - Dream Talk
Jak už z řady našich článků asi víte, začalo nás anglické dreampopové duo zásobovat singly ze svého šestého alba již od konce loňského roku a nyní je "Dream Talk" konečně tu. Greg Hughes a Tessa Murray pro něj připravili celkem deset písniček, které nahrávali na jihu Francie, ve východním Sussexu ve Velké Británii a ve Woodstocku v New Yorku. Všechny si sami složili a také produkovali. Výsledek je ke slyšení na jejich bandcampu.


V krátkosti

  • José James - 1978
    Americký zpěvák pohybující se na pomezí jazzu, hip hopu a neo soulu potřeboval na přípravu nového alba pouhý rok. S jeho názvem si hlavu příliš nelámal a pojmenoval ho podle roku svého narození. Devět skladeb si sám produkoval a ve dvou z nich mu zahostovali Baloji a brazilská zpěvačka Xênia França. (YouTube)

  • Katie Pruitt - Mantras
    Po čtyřech letech navazuje americká folk-rocková písničkářka na svůj debut "Expectations" druhým albem, pro nějž nahrála jedenáct skladeb. Většinu z nich produkovala dvojice Jake Finch - Collin Pastore, stojící například za boygenius, Lucy Dacus nebo Yellowcard. (bandcamp)

  • Cedric Burnside - Hill Country Love
    Americký electro-bluesový hudebník pocházejí z rodiny, jejímiž členy jsou bubeník Calvin Jackson a zejména kytarista R. L. Burnside, má s novinkou na co navazovat. Jeho minulé album "I Be Trying" totiž získalo cenu Grammy. Čtrnáct songů navíc produkoval Luther Dickinson.(bancamp)

  • Bob Vylan - Humble As The Sun
    Anglický rapper a hudebník, který si v roce 2022 odnesl za album "Bob Vylan Presents the Price of Life" jednu cenu Mojo a dokonce Album roku na Kerrang! Awards, vydává nástupce této nahrávky. Příznivci jeho mixu grimeu, punk rocku, hip hopu a rap rocku se mohou těšit na deset skladeb. (YouTube)

  • Joseph Shabason, Nicholas Krgovich, M. Sage - Shabason, Krgovich, Sage
    Kdo má rád ambient, jistě si nenechá ujít novou desku dvou Kanaďanů a jednoho Američana, a to i proto, že první dva zmínění si za svoji předchozí spolupráci na albu "Philadelphia", kde je doplnil Chris Harris, vysloužili nominaci na Polaris Music Prize. (bandcamp)

  • Abraham Mateo - Insomnio
    Trochu slunce a letních rytmů vám do pokoje vnese se svým sedmým albem španělský zpěvák, který si navíc do čtrnácti písní pozval coby hosty hvězdy jako Omar Montes, Sebastián Yatra, Chanel, Rorro, Danny Ocean nebo Ana Mena. (YouTube)

  • Vegyn - The Road To Hell Is Paved With Good Intentions
    Britský electropopový producent vydává po dvou letech nové album. Na třinácti písničkách se podíleli Lauren Auder, Ethan P. Flynn, John Glacier, Matt Maltese a Léa Sen. (bandcamp)

  • Maggie Rose - No One Gets Out Alive
    Po necelých třech letech se připomíná s novou deskou také americká písničkářka, která se pohybuje na pomezí soulu a country. Produkce se ujal člen Alabama Shakes Ben Tanner a mezi spoluautory naleznete i Natalii Hemby. (YouTube)

  • Melissa Aldana - Echoes Of The Inner Prophet
    Chilská jazzová saxofonistka si za skladbu "Falling" z minulého alba "12 Stars" vysloužila nominaci na Grammy, a tak osm letošních novinek s sebou nese napjaté očekávání. Opět na nich spolupracovala s dvojicí Lage Lund - Robin Tomchin. (YouTube)

  • Marcus King - Mood Swings
    Americký bluesový hudebník se po dvou albech, jež produkoval Dan Auerbach z The Black Keys, rozhodl pro změnu a k nahrání své třetí desky si pozval ještě těžší kalibr v podobě Ricka Rubina. (YouTube)

  • Bryson Tiller - Bryson Tiller
    Hned devatenáct tracků nachystal svým příznivcům americký rapper na eponymní albu a nechybí na něm i několik hostů jako Victoria Monét a Clara La San. (YouTube)

  • Magic! - Inner Love Energy
    Po poměrně dlouhých šesti letech se fanoušci konečně dočkali čtvrtého alba kanadské reggae-popové formace, kterou před dvěma roky opustil bubeník Alex Tanas. V jedné skladbě se k nim připojil také Robin Thicke. (YouTube)

  • Phosphorescent - Revelator
    Po stejné době se vrací také nashvillská formace jednoho člověka - Matthewa Houcka. Společně se svými přáteli nahrál celkem devět písní na pomezí folku, americany, country a indie. (YouTube)

  • Lo Moon - I Wish You Way More Than Luck
    Americký pop-rockový kvartet si pro nahrání deseti písní třetí desky přizval ke spolupráci coby producenta Mikea Vernona Davise. (bandcamp)

  • The K’s - I Wonder If The World Knows
    Máte-li rádi anglický alternativní rock, pak doporučujeme neminout debut kvartetu z Earlestown, který už doprovázel na turné Liama Gallaghera, Blondie nebo James. (YouTube)

  • Yundi - Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata Project Salzburg
    Čínský klavírista se minulý rok vrátil ke koncertování s mozartovským projektem, který nyní dostal i svoji albovou podobu. (YouTube)

  • Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn
    Americký herec, který se už čtyři roky pohybuje též na hudební scéně, představuje své čtvrté album na pomezí indie rocku, psychedelie a alt popu. (bandcamp)

  • Kobra Paige - Like No Other
    Hlavní zpěvačka kapely Cobra and the Lotus vydává svůj debutový sólový počin. Zatímco některé písně alba navazují na zpěvaččinu tradici melodického metalu a rocku, jiné skladby znamenávají vpád do široké škály žánrů a chutí. (YouTube)

  • Sinkane - We Belong
    Nové album hudebníka se súdánskými kořeny mísí afrobeat s psychedelickým rockem a soulem. Na desce s hosty jako Tru Osbourne, Bilal či Stout naleznete mix stylů, které vás provedou jak taneční tak meditativní cestou. (YouTube)

  • The KVB - Tremors
    Britská post-punková kapela se vrací s pátou studiovou deskou. Nové album je plné temných a melancholických skladeb s hypnotickými kytarovými riffy a pulzujícími rytmy. Novinka navazuje na syrový zvuk předchozí kolekce a slibuje další porci chytlavých melodií a introspektivních textů. (YouTube)

  • Jane Weaver - Love In Constant Spectacle
    Britská hudebnice a skladatelka s osobitým stylem, mísícím elektroniku s psychedelickým folk rockem, vydává své dvanácté studiové album. Nová kolekce skladeb je inspirována tématy lásky, ztráty a naděje. (YouTube)

  • Azalia Snail - Powerlover
    Americká avantgardní hudebnice známá pro svůj eklektický styl a experimentální přístup k hudbě, vydává své dlouho očekávané album. (YouTube)

  • Dustin Kensrue - Desert Dreaming
    Nová deska od amerického multiinstrumentalisty s kořeny v post-hardcoreové kapele Thrice přináší deset písní plných melancholie a snů o americkém Západě. Na jeho šestém sólovém albu se mísí prvky country, folku a rocku a výsledkem je intimní a atmosférická nahrávka. (YouTube)

  • Dana Gavanski - Late Slap
    Kanadská písničkářka se vrací se svým mixem indie, folku, popu a art rocku na třetí desce. (YouTube)

  • Novo Amor - Collapse List
    Velšský indiefolkový písničkář si pro své páté album nachystal jedenáct songů. (bandcamp)

  • Vessel - Wrapped In Cellophane
    Máte-li rádi spojení elektroniky, instrumentalu a avantgardy, pak je tu pro vás novinka anglického hudebníka. (bandcamp)

  • Alpha Wolf - Half Living Things
    Třetí studiovka americké metalcoreové kapely. (YouTube)

  • Cock Sparrer - Hand On Heart
    Punková kapela z londýnského East Endu a její poslední řadová nahrávka. (YouTube)

  • Erra - Cure
    Šestá studiovka americké progresivní metalcorové kapely. (YouTube)

  • The Pernice Brothers - Who Will You Believe
    První deska po pětileté odmlce americké indierockové formace. (YouTube)

    Dále vychází

    44Ron - 44
    A Lily - Saru L-Qamar
    Aaryan Shah - Love Is Violence
    Beatenberg - The Great Fire Of Beatenberg
    Bnny - One Million Love Songs
    Carl Palmer - Fanfare For The Common Man
    Cuffed Up - All You Got
    Drahla - Angeltape
    Edging - Concrete Cumming
    Fabiana Palladino - Fabiana Palladino
    Five Finger Death Punch - Afterlife (Deluxe Edition)
    Flung - All Heartbeat
    Foghat - Slow Ride: Live In Concert
    Friends Of Hell - God Damned You To Hell
    Grace Cummings - Ramona
    Guests - I Wish I Was Special
    Gustaf - Package Pt. 2
    Hour Of Penance - Devotion
    Josh Jackson - Unusual Objects
    Juhn - Recap (Lv Edition)
    Kate Klover - The Apocalypse Dream
    Led Zeppelin - The Song Remains The Same (BluRay)
    Lizzy McAlpine - Older
    Lola Brooke - Dennis Daughter (Deluxe Edition)
    Matthew Shipp Trio - New Concepts In Piano Trio Jazz
    Maxband - On Ice
    MC Ceja - Alquimia
    Mon Rovîa - Act 3: The Dying Of Self
    Motel Breakfast - I Promise I’M Having Fun
    Mötley Crüe - The End - Live In Los Angeles (BluRay)
    Niall Horan - The Show: Encore
    Ohio Players - Observations In Time: The Johnny Brantley/Vidalia Production
    Old 97’s - American Primitive
    Palace - Ultrasound
    Ritchie (Of Injury Reserve) - Triple Digits [112]
    Sea Urchin - Destroy!
    See You Next Year - Pigeons & Planes & Big.Ass.Kids Present: See You Next Year 2
    Temperance - Hermitage
    Temple Of The Fuzz Witch - Apotheosis
    Valebol - Valebol
    Varg2Tm - Nordic Flora Series Pt. 6: Outlaw Music
    Yellow Days - Hotel Heaven
    Yes - Mirror To The Sky / Limited
    Zeina - Eastend Confessions

    Vychází na vinylu:
    Alpha Wolf - Half Living Things
    Bnny - One Million Love Songs
    Bob Vylan - Humble As The Sun
    Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn
    Cedric Burnside - Hill Country Love
    Conan Gray - Found Heaven
    Dana Gavanski - Late Slap
    Drahla - Angeltape
    Dustin Kensrue - Desert Dreaming
    Fabiana Palladino - Fabiana Palladino
    Flung - All Heartbeat
    Grace Cummings - Ramona
    Ingested - Tide Of Death And Fractured Dreams
    Jane Weaver - Love In Constant Spectacle
    John Coltrane - Olé Coltrane
    Katie Pruitt - Mantras
    Khruangbin - A La Sala
    Korpiklaani - Rankarumpu
    Krucipüsk - Druide!
    Marcus King - Mood Swings
    Melissa Aldana - Echoes Of The Inner Prophet
    Miles Davis - Tutu
    Niall Horan - The Show: Encore
    Novo Amor - Collapse List
    Palace - Ultrasound
    Phosphorescent - Revelator
    Sinkane - We Belong
    Still Corners - Dream Talk
    The Black Keys - Ohio Players
    The Kvb - Tremors
    The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade
    The Pernice Brothers - Who Will You Believe
    Thin Lizzy - Shades Of A Blue Orphanage
    Thunder - Bang!
    Thunder - Magnificent Seventh
    Thunder - Robert Johnson's Tombstone
    Vampire Weekend - Only God Was Above Us
    X Ambassadors - Townie

    EP:
    Babebee - Whatislove2U?
    Babymonster - Babymons7Er
    Bad Tuner - Look At Me Through Me
    Cosmo Pyke - Low
    Jane Penny (Of Tops) - Surfacing
    Melanie Baker - Burnout Baby
    Nate Smith - Through The Smoke
    Mi Von Ahn - Everything Is Until It’S Not
    Ugly - Twice Around The Sun
    Um, Jennifer? - The Girl Class
    Wisp - Pandora

    Reedice:
    Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika / Remastered
    Garbage - Bleed Like Me
    Grim Reaper - Rock You To Hell
    Ingested - Tide Of Death And Fractured Dreams
    Thin Lizzy - Shades Of A Blue Orphanage
    Thunder - Bang!
    Thunder - Magnificent Seventh
    Thunder - Robert Johnson's Tombstone
    Victoria Monét - Jaguar II
    Yusuf / Cat Stevens - King Of A Land

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
    Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
    Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Manon Meurt - Unravel 9/10
    Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
    Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
    Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
    Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
    Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
    Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny (16.04.2024 15:30)
    - Video: Vampire Weekend záběry z minulosti v klipu ke skladbě "Pravda" upozorňují na touhu po svobodě a pravdě (10.04.2024 16:48)
    - Video: The Black Keys se v klipu k "On The Game" vracejí ke svému tančícímu hrdinovi (08.04.2024 15:42)
    - Recenze: Conan Gray vás na albu "Found Heaven" roztančí i rozpláče (08.04.2024 00:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Video: Still Corners se v melancholickém klipu k "Today is the Day" procházejí přírodou (02.04.2024 13:52)
    - Audio: Vampire Weekend v orchestrálním singlu "Mary Boone" připomínají slavnou newyorskou ikonu tamní umělecké scény (01.04.2024 09:09)

    ALBUM TÝDNE 18/2024

    Manon Meurt
    Unravel

    Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Beyoncé Rush Bono Mirai Dua Lipa U2 Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu