LP natočila svůj dosud nejteplejší klip. Video k songu "Dayglow" vzniklo v průvodu Prague Prideu

03.10.2023 18:09 - David Věžník | foto: Ryan Jay / BMG

V pátek 29. září vydala LP nové studiové album "Love Lines". Nahrávka nabízí hluboký a reflexivní pohled na životní zkušenosti autorky, včetně milostných vztahů i vztahů s rodinou a se svým vlastním já. Hudebně se přitom vrací do období hitu "Lost on You", který této zpěvačce a skladatelce, usazené v Los Angeles, vynesl celosvětovou popularitu.

Zároveň s deskou vyšel i videoklip k písni "Dayglow". Ten zaujme především tuzemské fanoušky - natáčel se totiž v Praze během průvodu festivalu Prague Pride. Režisér Juan David Salazar ve snímku zachytil elektrizující energii 70tisícového davu na pozadí historických památek české metropole. Město Praha a festival Prague Pride poskytly Salazarovi ojedinělou možnost zaznamenat nezapomenutelné, upřímné pocity lidí shromážděných v davu v historickém centru města. Výsledek vystihuje podstatu prideu: lásku, přijetí a oslavu skutečné identity.

"Klip k 'Dayglow' je dost možná ta nejteplejší věc, kterou jsem kdy udělala," směje se LP a dodává: "Možná mě čeká další coming out! Měla jsem neskutečnou radost z toho, že jsem se mohla bavit a být součástí průvodu v jednom z mých nejoblíbenějších a nejkrásnějších míst na světě, v Praze!"

"Chci poděkovat celé komunitě z Prague Pride, že mě přijala s tak otevřenou náručí. Bylo mi ctí být s vámi v tomto videu! Vím, že všichni nakonec přijmou radost a lásku tak, jak to má být, a že láska se rozšíří mezi lidi po celém světě," uzavírá.

LP je populární po celém světě, na vlastní oči tak viděla spoustu nesrovnalostí v oblasti práv LGBTQ+ lidí v nejrůznějších státech zeměkoule. Video k songu "Dayglow" má mimo jiné zvýšit povědomí o nutnosti zavést rovná manželství v Česku. Společnost Vodafone, která s ní na klipu spolupracovala, před časem vyzvala českou vládu, aby přijala zákon o manželství pro všechny. Hudebnice se k této výzvě jednoznačně přidala.

Svou nejnovější desku představí svým fanouškům i živě. V průběhu následujících šesti měsíců odjede turné po Severní Americe a Evropě. A mezi zastávkami je i její milovaná Praha - českým příznivcům zazpívá 1. března 2024 v hale O2 universum.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY