Death-doomoví klasici My Dying Bride lákají vodou nasáklým klipem "Thornwyck Hymn" na novou studiovku

15.02.2024 14:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Nuclear Blast

Britští death-doomoví klasici My Dying Bride se po čtyřech letech ohlašují s novou studiovou deskou. Novinka se bude jmenovat "A Mortal Binding" a vyjde 19. dubna tohoto roku. První ukázkou toho, v jaké kondici se kapela, která svou první nahrávku vydala v roce 1992, nachází, je skladba "Thornwyck Hymn", jejíž temnou atmosféru podporuje deštěm a mořskou vodou nasáklý videoklip.

Formace s jedním z nejtragičtějších názvů v dějinách hudby se v novince inspiruje námořnickými mýty o selkies, tedy mořských pannách. I tady se hrdina ztrácí na moři v bouři a končí ve spárech nevyzpytatelných bytostí. Do téhle dějové linky jsou prostříhávané záběry na kapelu a zejména vokalistu Aarona Stainthorpea a jeho specifické pavoučí pohyby. Videoklip si vystačí s náznaky, odehrává se v temnotě, která nepotřebuje záběry na širý oceán kvůli tomu, aby dokázala zapůsobit.

Skladba samotná pracuje s mocnými riffy i jemně plynoucí melodií, na první poslech je "Thornwyck Hymn" jaksi opatrná, postupně se z ní ale vynořuje omamně svádivá síla. Což je ostatně něco, co se k příběhu, kde je klíčovým prvkem mořská panna, velmi případné.

Studiová novinka yorkshirského sextetu slibuje sedm čerstvých skladeb, včetně jedenáctiminutového monumentu "The Apocalyptist". Nové písně, vedle klasických songů, budou jistě i páteří setu, který My Dying Bride odehrají na festivalu Brutal Assault v pevnosti Josefov u Jaroměře. Ten se letos uskuteční v termínu od 7. do 10. srpna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY