The Prodigy vyrážejí na turné a natáčejí nové songy

17.06.2023 10:44 - Simona Knotková | foto: Andrew Cotterill

The Prodigy před pár dny ohlásili nové turné "Army Of The Ants", se kterým v listopadu objedou několik britských měst. U té příležitosti si hlavní muž elektronického projektu Liam Howlett popovídal s NME. V rozhovoru mimo jiné zavzpomínal na první živá vystoupení bez zpěváka Keitha Flinta, který v roce 2019 spáchal sebevraždu, a nastínil budoucnost skupiny.

"Co se týče naší budoucnosti, The Prodigy jsou víc než kapela. Vědí to lidé, víme to i my. Ještě víc jsme se v tom utvrdili poté, co jsme znovu koncertovali. Nabilo mě to energií, takže jsme zpátky ve studiu, kde píšeme nové věci. The Prodigy budou nadále rozbuškou, budou povznášet a ničit, stejně jako jsme to dělali vždycky," prozradil muzikant.

Hudebnímu webu dal také nahlédnout do pozadí tvůrčího procesu."Nejlepší čas na psaní je pro mě poté, co opustím pódium, tehdy mám nejjasnější představy. V čerstvé paměti mám ještě pot a obličeje lidí, ten pocit je přítomný. Takže jo, byl jsem ve studiu, kde jsem napsal spoustu beatů a skladeb. Když teď ale budeme opět na turné, bude jednodušší vycítit, co má největší potenciál a z čeho udělat nové songy. Hudbu Prodigy píšu pokaždé s vidinou živého provedení. Jiný postup neexistuje. Keef vždycky říkal: 'Ve studiu je muzika 2D, ale na pódiu se z ní stává 3D. Teprve hraní naživo ji probouzí k životu.' A měl pravdu," uvedl Howlett.

Připomeňme, že zatím poslední studiová deska The Prodigy "No Tourists" vyšla v listopadu 2018.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY