Zemřel frontman The Prodigy Keith Flint, v 49 letech spáchal sebevraždu

04.03.2019 13:00 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Naprosto šokující zpráva přišla v pondělí ráno z Británie. Ve věku devětačtyřiceti let zemřel Keith Flint, muzikant a frontman legendárních The Prodigy. Informaci potvrdila policie, která našla zpěvákovo tělo v jeho domě v Essexu. Příčina úmrtí doposud není známá.

"Byli jsme zavoláni na adresu Brook Hill, North End kvůli obavám místních obyvatel v 8:10 v pondělí ráno. Když jsme dorazili, bohužel už jsme u devětačtyřicetiletého muže mohli pouze konstatovat smrt," řekl vrchní vyšetřovatel. Podle něj není zvažováno cizí zavinění a spis případu bude připraven přímo koronerovi. Jeho kolega z kapely Liam Howlett posléze potvrdil, že Flint spáchal sebevraždu.

Skupina The Prodigy se začala prosazovat začátkem devadesátých let minulého století, kdy se jí podařilo dostat se z undergroundové scény mezi jedny z nejúspěšnějších hudebních kapel Velké Británie. Singly "Firestarter" nebo "Breathe" se dokonce staly hity číslo jedna v britské singlové hitparádě. Za celou jejich kariéru se jim šestkrát podařilo ovládnout také ostrovní albovou hitparádu. Naposledy se připomněli během loňského roku s deskou "No Tourists". V roce 2018 vystoupili taktéž na festivalu Rock For People v Hradci Králové.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY