The Prodigy chystají návrat na koncertní pódia

09.03.2022 13:33 - Dan Hájek | foto: Rahul Singh

Album "The Fat Of The Land" letos oslaví čtvrt století od svého vydání a The Prodigy při té příležitosti plánují obnovit svou koncertní činnost. Na léto naplánovali krátké ostrovní turné, které vyvrcholí trojákem v londýnském prostoru O2 Academy Brixton, kde budou hrát v rozpětí 21. až 23. července. Dá se předpokládat, že v setlistu nebudou chybět pecky jako "Firestarter", "Breathe" nebo "Smack My Bitch Up".

Zároveň to jsou smutné tři roky, co Keith Flint spáchal sebevraždu. V den výročí Keithova úmrtí na něj Liam Howlett a Maxim zavzpomínali na twitteru.

Prozradili také, že chystaná show bude i poctou jejich zesnulému parťákovi. Návštěvníci se můžou těšit na nálož muziky nejen ze zmíněné legendární nahrávky, ale i na dříve neslyšené věci v živém provedení. Zatím těžko odhadovat, bude zda toto štace nakonec protažena aspoň do Evropy.

To však nejsou jediné novinky z tábora The Prodigy. Do svého finiše vstoupily rovněž přípravy zatím nepojmenovaného dokumentu o skupině, přesný termín jeho uvedení do kin však stále není znám. Není jasné ani to, zda se výhledově dočkáme následovníka zatím poslední řadovky "No Tourist". Mnohem reálnější obrysy tak v tuto chvíli má chystaný vinyl pro letošní Record Store Day - v sobotu 23. dubna bude ve vybraných obchodech k mání třítisícový náklad kolekce "The Day is My Enemy: Remix Album".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY