Michal Horák zahrál s filharmonií a vydal zpěvník

20.04.2024 11:41 - Hana Bukáčková | foto: Supraphon

Michal Horák slaví v těchto dnech čtvrtstoletí. Loni vydal třetí řadovku "Ideální čas se nezbláznit" a na úspěšné tažení zkraje dubna navázal ojedinělou dvojicí koncertů s Filharmonií Hradec Králové. Obě vystoupení bez problémů vyprodal.

Jeho tradiční repertoár na nich zazněl ve speciálních úpravách Jana Lstibůrka, které některé písničky úplně proměnily. "Hej teto!" se nesla v rytmu tanga, "Není to divný" si zase posluchači užili v polkové úpravě.

Aby toho nebylo málo, hudebník své fanoušky potěšil také zpěvníkem, který na necelé stovce stran obsahuje pětatřicet písniček. Kromě výše zmíněných nechybí třeba hitovky "V 7:25", "Netušim", "Rande" a mnoho dalších.

"Lidi si o zpěvník říkali už dlouho, což je skvělý, protože to znamená, že jsou moje písničky reálně všude možně hrány. Ale aby to nebyl jen klasický formát, chtěl jsem ho obohatit nějakou přidanou hodnotou. Vznikla tak knížka, která je primárně zpěvník, ale taky soubor zákulisních povídek o písničkách, natáčeních videoklipů a nejen o tom. Celé je to prokládané nikdy nezveřejněnými fotkami a básničkami z šuplíku. Texty povídek jsem psal dva roky, abych měl od nich zdravý odstup a aby měly hlavu a patu. Grafiky knížky se ujal osvědčený Tony Košař. Ze zpěvníku jsem šíleně nadšený," okomentoval Horák zpěvníček.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY