- musicserver.cz">

Michal Horák radí: "Říkej lidem, co máš rád, že je máš rád"

07.11.2023 10:18 - Hana Bukáčková | foto: Vladimír Špička

"Za sedmero horami a sedmero řekami..." - takovou frází začíná nejen skoro každá pohádka, ale i klipové zpracování songu Michala Horáka s dlouhým názvem "Říkej lidem, co máš rád, že je máš rád", který otevírá jeho třetí desku "Ideální čas se nezbláznit".

Nikdy není pozdě říct těm, které máte rádi, tuhle, možná otřepanou, frázi. Obsah písně není pohádka, je to tvrdá realita. Proto všem udělejte zavčas radost, než si to budete vyčítat.

"Jedná se o jednu z těch pro mě nejzásadnějších myšlenek alba. Ve svém životě mám ohromnou kliku na lidi, o kterých můžu říct, že je mám doopravdy rád, a přijde mi nesmysl jim to občas neříct. Protože toho není nikdy dost," komentuje stále oblíbenější písničkář skladbu. Je to jeho zpověď, historky se reálně vskutku staly a on tento song napsal na základě toho, že viděl dokument o posledním žijícím členovi Bee Gees. Barry Gibb se v něm svěřil, jak ho to štve, že se s bráchy neudobřil.

Klip opět režíroval Vladimír Špička a - stejně jako předchozí "Není to divný" - je to další bláznovina, do které Horák vedle kapely obsadil třeba i své rodiče. Písnička se hemží vtipnými gagy, některé jsou z Michalova života.

Chválím dobové kostýmy a zasazení do královského dvora. Někomu to může přijít dětinské, ale kdo by nemiloval pohádky, obzvláště když v nich dopadne všechno dobře, že? Zároveň se o písni dá říct, že je nadčasová a platí pro každou dobu (krom fráze, kdy mu babička vlezla na Facebook). Takže i přes to, co se vám stalo, byste měli mít nadhled a neměli byste si kazit život kvůli špatné komunikaci a nepochopení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY