Decline se vracejí s deskou "Circle Of Dust"

30.03.2024 15:23 - Dan Hájek | foto: se svolením Decline

Osm let staré épéčko "Reborn" sice mělo být předzvěstí nového alba Decline, jeho přípravy se ale nakonec protáhly až do letoška. Zkraje dubna se každopádně jejich regulérní třetí řadovky, která ponese titul "Circle Of Dust", už opravdu dočkáme. První návnadou se staly skladby "So Violent" a "Well Of Souls", které si můžete poslechnout níže.

Mezičas frontman Luděk Fiala vyplnil třeba spoluprací na projektu MikAel, podílel se i na nahrávce "Slzy" Báry Basikové. Novinka "Circle Of Dust" slibuje temnější, anglicky zpívané songy s razantnějším elektronickým soundem obohaceným o ostřejší kytary. V několika písních se coby hostující vokalistka objevuje Klára Nemravová.

"Sestava se poskládala zajímavě, vrátil se Víťa Bareš, který byl původním bubeníkem, než přišel do kapely Jerry Žák. Ten teď bubnuje a Víťa hraje na kytaru. Jsem taky rád, že s námi na klávesy hraje Boris Vostrý, který s kapelou vystupoval v jejích raných revivalových dobách. Přitom je excelentní autor, složil titulní věc 'Circle Of Dust'. Basu s náma teď naživo drhne Víťův syn Čenda, díky jeho energii se cítíme i my na pódiu pořád mladí. Ale jsem rád, že i od bývalých stěžejních členů Decline máme požehnání a drží nám palce," doplňuje Fiala.

Nahrávka "Circle Of Dust" se na digitálních platformách objeví v pátek 5. dubna a Decline na něm představí tuto desítku skladeb: The Concept Of The True Self, Sleepless, Fight To Lose, Well Of Souls, Circle Of Dust, Fistful Of Dirt, Tomorrow Is Another Day, Below The Horizon, So Violent, Nothing In Between.

Fyzicky bude album k dispozici na cédéčkách, která budou prvně k mání na plánovaném koncertním křtu, který proběhne 24. dubna v pražském Rock Café.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY