Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní

31.01.2024 10:19 - Hana Bukáčková | foto: Jakub Maršál

Všichni to známe - s novým rokem přichází hromada předsevzetí: přestanu pít, odnaučím se kouřit, budu se krotit v jídle a začnu na sobě makat. Ale "slabá vůle je silnější než já", jak se zpívá v čerstvé písni Xindla X.

Každý má potřebu zhřešit. A ve druhé polovině ledna se začíná lámat chleba - lidi poleví v drilu a vracejí se ke starému způsobu života. Pochlubte se, kdo ještě vydržel?

Přesně o tom je "Slabá vůle", song z chystaného alba "Fén X", které oblíbený písničkář vydá v půlce roku. Na skladbě se podíleli také Jan Vávra a Jan Steinsdörfer (Chinaski).

Novinku doprovází vtipný animovaný videoklip, který má na svědomí Xindlův dvorní výtvarník Ondřej Pfeiffer, rukopis vám tak může přijít povědomý. Hlavního hrdinu neustále pokouší malá víla - slabá vůle -, která mu na jeho pouti za zdravým životním stylem neustále staví do cesty překážky.

Ondřej Ládek si bere na paškál obyčejné problémy celého národa. Nápad zpracovat toto téma je dobrý, divím se, že se toho nechopil dříve. Jen tomu jaksi chybí šťáva, působí to... dietně, zkrátka nemastně, neslaně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY