Xindl X sází s "Černými stíny" na vážnější notu, v klipu mu hrají kolegové ze StarDance

13.10.2023 09:36 - Hana Bukáčková | foto: Dalibor Konopáč

Xindl X letos slaví patnáct let od vydání jeho první desky "Návod na čtení manuálu" a megahitu "Anděl". Aby ale netěžil jen z minulosti, kdy vydává vinyl s debutem a jede k němu tematické turné, přichází s baladou "Černý stíny", která se objeví na chystaném albu. Ta měla původně elektronické aranže, ale nakonec ji společně s klávesistou Janem Steinsdörferem nahráli v komornější a křehčí, citlivěji laděné verzi.

"Je to pro mě píseň o slovech, která nejdou vzít zpátky, a o citech, které to, co nejde vzít zpátky, překonávají," zasvěcuje nás do textu samotný autor. Je to melancholická záležitost, pomyslný netradiční svatební lovesong o překonání krize, kdy hádka a rozkol silné pouto nedokáží přetrhnout.

Režie klipu se ujal Petr Lexa, frontman kapely Slza, s níž Xindla pojí mimo jiné textové spolupráce hlavně v jejích počátcích. Ten svěřil role ústřední dvojice hercům Veronice Khek Kubařové a Matouši Rumlovi, bývalým Xindlovým kolegům ze StarDance z roku 2019. Videoklip je na něj netradiční a možná až zbytečně potemnělý, ale o to více hlubší emoce ve vás zanechá. Mimochodem, perlička pro pamětníky - Ruml se objevil v klipu k již zmiňovanému hitu "Anděl", kruh se tedy krásně uzavírá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY