OMD se v písni "Veruschka" melancholicky ohlížejí za svými vztahy

11.10.2023 12:48 - Dan Hájek | foto: Orchestral Manoeuvres In The Dark

"Veruschka" je již třetí návnadou na chystanou čtrnáctou desku Orchestral Manoeuvres In The Dark, která ponese titul "Bauhaus Staircase" a vyjde koncem října. Po energickém titulním tracku a až T. Rexovsky znějící "Slow Train" se však novinka vrací do pro ně typičtější sféry táhlých ploch syntezátorů.

Základ písně vznikl již před mnoha lety, kdy Paul Humphreys dokončil její hrubou hudební skicu. Po jejím poslechu Andyho McCluskey napadl text pojící se k jeho fascinaci noir filmy, navíc zavzpomínal na dávné časy, na hvězdy stříbrného plátna v kontrastu s proběhlými vztahy nejenom v jeho životě.

Vizuální doprovod skladby dostal i do třetice na starost tým studia Cine1080, který ryze futuristické vize na chvíli odsunul do pozadí. Černobíle pojatý snímek je poctou Veruschce von Lehndorff, německé aristokratce, modelce, herečce a umělkyni, která byla považována za první německou supermodelku. Hlavní postava snímku prožívá melancholické loučení se svou láskou, prochází opuštěným bytem a pakuje svému bývalému věci. V závěru určitě nepřehlédnete automobil, který řídí, jedná se o Porsche 550 Spyder, tedy o stejné auto, které vlastnil legendární hollywoodský herec James Dean.

Zopakujme, že album "Bauhaus Staircase" do obchodů s muzikou dorazí v pátek 27. října a Orchestral Manoeuvres In The Dark na něm představí tuto dvanáctku písní: Bauhaus Staircase, Anthropocene, Look at You Now, G.E.M., Where We Started, Veruschka, Slow Train, Don't Go, Kleptocracy, Aphrodite's Favorite Child, Evolution of Species, Healing. V rámci chystaného turné se na tuto hudební legendu můžeme těšit 10. února 2024 v pražském prostoru SaSaZu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY