The White Stripes oslaví dvacet let alba "Elephant" reedicí s novým mixem

10.01.2023 10:58 - Ondřej Kocáb | foto: Third Man Records

Jack White a jeho label Third Man Records si připomenou dvacáté výročí vydání nejúspěšnější desky The White Stripes "Elephant". Album původně vyšlo 1. dubna 2003 a jeho reedice nabídne zcela nový mono mix, o který se postarali White a Bill Skibbe, a také několik doposud nevydaných skladeb. Reedice bude prozatím dostupná pouze pro členy Third Man Vaultu, kteří se mohou o nahrávku přihlásit do 31. ledna.

Mix, vytažený z původních vícestopých pásek, obsahuje dříve neslýchané prvky, jako jsou další čtyři takty na konci "Seven Nation Army", ztracený text sestříhaný z "Girl, You Have No Faith In Medicine?" a různé studiové žertování. Vinyly budou dostupné v tradičních kapelních barvách - bílé a červené.

Novou verzi desky dále doprovází sedmipalcový vinyl, obsahující Whiteovo sólové demo "Hypnotize" a ranou verzi "You’ve Got Her In Your Pocket". Součástí celého balíčku je také DVD se živákem z japonského Tokia z roku 2003 či dosud nezveřejněný rozhovor s Jackem a Meg Whiteovými. Další velkou cenností pro sběratele bude osmadvacetistránková brožura, nabízející dosud nesdílené fotografie z přebalu alba "Elephant", snímky ze zákulisí, ručně psané texty, koncertní plakáty, navrhované tracklisty a další specialitky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY