Skutečné jméno komiksového záporáka Jokera zní Jack White. Hudebník neskrývá údiv

15.09.2022 13:04 - Kateřina Spacek | foto: Third Man Records

Kultovní komiksová postava Joker, jeden z hlavních protivníků Batmana, se konečně dočkala odhalení své pravé identity. Podle DC Comics se tento superpadouch ve skutečnosti jmenuje Jack White. Tedy stejně jako americký muzikant.

Bývalý frontman The White Stripes ve své reakci situaci označil za "bizarní zákonitost a shodu okolností". Přiznal, že mu Joker totiž byl poměrně nedávno nezvyklou inspirací.

"Je to zvláštní souhra náhod. Během procesu sestavování výtvarné podoby mého alba 'Fear of the Dawn' jsem požádal výtvarníka Roba Jonese, aby zjistil od DC kreslíře Mikela Janina, zda by měl zájem o zakázku. Šlo o to ilustrovat mě ve stylu, jakým kreslí právě Jokera pro komiksy DC," nechal se slyšet White.

Jokerovo skutečné jméno bylo poprvé představeno v sérii "Flashpoint Beyond", která navazuje na dějovou linii o Batmanovi, i když v jiném vesmíru. V tomto alternativním světě žádá Martha Wayne, která je v tomto paralelním světě Jokerem, postavu jménem Psycho-Pirate, aby jí prozradila vše, co ví o vesmíru DC, včetně pravého jména původního Jokera.

Hudebníka Jacka Whitea měli fanoušci tu čest si poslechnout naživo v pražském Karlíně na počátku července. Níže si můžete připomenout song z jeho druhé letošní řadovky "Entering Heaven Alive", která vyšla 22. července 2022.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY