Psychedelický western "If I Die Tomorrow" připomíná druhé letošní album Jacka Whitea

10.06.2022 14:06 - Jiří V. Matýsek | foto: Third Man Records

Jack White na letošek naplánoval hned dvě nahrávky. Ta první, "Fear of the Dawn", už je venku a kytarista na ní představil divokou, eklektickou a nervní kolekci plnou notně nafuzzovaných kytar. Ta druhá, "Entering Heaven Alive", která by měla být podstatně akustičtější, je naplánovaná na 22. července a předobjednat si ji můžete už nyní na CD nebo dvou různých vinylech na našem shopu. Nyní je tu z ní další ukázka, skladba "If I Die Tommorow", která rovnou dostala i doprovodný videoklip, jenž je, jak jinak, opět laděný do modra.

"If I Die Tommorow" je postavená na akustickém zvuku, nad kterým se vznáší westernová kytara i synťákové plochy. Pěvecky je tu White perfektně odměřený a soustředěný. To je ostatně ten největší kontrast oproti "Fear of the Dawn". Zatím to vypadá tak, že na první desce muzikant netrpělivě skákal ze strany na stranu, tady je vyklidněný a koncentrovaný na výpověď.

Ta jde ruku v ruce s doprovodným videem, které by se dalo charakterizovat jako jakýsi psychedelický western. Osamělá postava - Jack White - v ní kráčí vpřed, táhne za sebou rakev a kolem něj defilují podivné postavy v maskách. Tímto podivným světem, jakýmsi zásvětím, míří tam, kam my všichni - k vlastnímu hrobu. Jednoduchá koncepce spojená s výraznou skladbou v tomto případě funguje skvěle.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY