Swedish House Mafia ohlašují nové album. Turné je zavede i do Prahy

28.10.2021 15:01 - Jaromír Koc | foto: Live Nation

Už je to čtvrt roku, co o sobě naposledy dalo vědět trio Swedish House Mafia. V červenci, kdy pánové představili v rychlém sledu singly "It Gets Better" a "Lifetime", se vehementně spekulovalo, zda mají hotový materiál na celou desku. A tyto dohady nyní potvrdili: vedle nové řadovky ohlásili i celosvětové turné.

Swedish House Mafia - Paradise Again
© Universal Music
Album dostalo název "Paradise Again" a k mání by mělo být od 15. dubna příštího roku. Ve stejný den, kdy skupina spustila předprodej nahrávky a zveřejnila její přebal, vypustila do světa i další ochutnávku v podobě singlu "Moth To A Flame", ve kterém hostuje The Weeknd. Na první poslech hitový kousek s podbízivou melodií, jemně tanečním beatem a tentokrát i vcelku hezkým textem, doprovází temné video plné nahých těl, které je volným pokračováním nedávno zveřejněných vizuálů.

Následnou šňůru "Paradise Again World Tour 2022" odstartují Swedish House Mafia za velkou louží koncem července příštího roku a objedou s ní čtyřiačtyřicet zastávek. V Evropě Axwell, Sebastian Ingrosso a Steve Angello vystoupí celkem třiadvacetkrát, přičemž 22. října 2022 zavítají i do pražské O2 areny. Otázkou zůstává, zda o jejich vystoupení bude po světě takový zájem jako v dobách jejich největší slávy. Například v letošním ročníku prestižní ankety DJ Mag Top 100 se nedostali ani do první stovky, přičemž ještě v roce minulém byli alespoň na 84. příčce. Zda jim fanoušci několikaletou pauzu odpustí, ukáže nejspíš až čas.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY