Post Malone stanul na čele rádiového žebříčku, The Weeknd po koncertě v Praze uspěl v albech

17.08.2023 16:22 - Josef Martínek | foto: Emma Louise Swanson

Dlouhé měsíce neměla Miley Cyrus v české rádiové hitparádě konkurenci, nyní však její hit "Flowers" nenajdeme ani v top desítce. Vedení převzal Post Malone s "Chemical" a o slovo se hlásí také domácí formace Jelen či Slza. Albový triumf obhájil Travis Scott, po pražské show si polepšil The Weeknd.
Post Malone - Chemical
© Republic Records
RÁDIA - Vzestup singlu "Chemical" může na první pohled působit nečekaně, protože v minulých dvou kolech bral Post Malone s pilotem červencové desky "Austin" sedmadvacáté a třiatřicáté místo. Předtím však do top ten nakoukl už čtyřikrát, přičemž nejvýše figuroval na čísle pět. Současného prvenství dosáhl osmadvacetiletý interpret ve svém patnáctém kole v žebříčku.

Michael Schulte a R3hab ustoupili se songem "Waterfall" z prvního na druhé místo. Za nimi pak najdeme další významný postup - skupina Jelen totiž s písničkou "Touha a pláč" teprve minulý týden vstoupila do první desítky, a to právě na desátý řádek. Nyní už jí patří bronzová medaile, což je jistě vítané promo pro prosincový koncert v O2 areně k deseti letům na scéně.

Hned o třicet řádek nahoru poskočili britští Switch Disco a Ella Henderson - s "React" jim náleží čtyřka. A příliš pozadu nezůstala ani domácí dvojice Slza, jejíž letní hitovka "Není to tak zlý" zamířila z jednatřicáté pozice na sedmičku. Desítku nejhranějších skladeb naopak opustila "Flowers" od Miley Cyrus - celkem pětadvacetkrát vítězná stálice klesla z pětky na dvanáctku.

Novinky najdeme až ve druhé polovině stomístného přehledu. Tu nejvýše postavenou si zapisuje tuzemský talent RODAN, který s "Tell Me It's Summer" dosáhl jednapadesátky. O další čerstvé kousky v éteru se postarali Jung Kook a Latto (59. "Seven"), Remady a Snäre (62. "Beautiful Life") a Support Lesbiens (63. "Anytime Anywhere").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Post Malone - Chemical
  2. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  3. Jelen - Touha a pláč
  4. Switch Disco feat. Ella Henderson - React
  5. Mirai - Tenkrát
  6. Dermot Kennedy - Kiss Me
  7. Slza - Není to tak zlý
  8. Chinaski - Mel bych si boty zout
  9. Pink - Trustfall
  10. Endless Summer feat. Violet Days - Crying On The Dancefloor


 Travis Scott - Utopia
© Travis Scott
ALBA - Druhým vítězstvím aktuální řadovky "Utopia" vyrovnává Travis Scott bilanci pět let staré předchůdkyně "Astroworld". Ta se v žebříčku vyskytuje ještě nyní - po dvou stech třiceti kolech jí patří třiačtyřicátá příčka. Americký rapper má v Česku evidentně velmi věrnou fanouškovskou základnu.

Z trojky na dvojku si polepšil soundtrack k "Barbie". Ty nejzářivější z popových hvězd, které na něj přispěly, jsme vyjmenovali už v minulém komentáři, sluší se však zmínit také skutečnost, že zpěvu se v písni "I'm Just Ken" chopil také představitel hlavní role Ryan Gosling.

Na Calina a Viktora Sheena zbylo tentokrát s nahrávkou "ROADTRIP" bronzové postavení. Druhý jmenovaný pak na čtyřce boduje ještě se sólovým počinem "Příběhy a sny".

Nedávný velkolepý koncert v pražských Letňanech se odrazil na umístění The Weeknda. Do top desítky se podíval s deskami "Starboy" (5.) i "After Hours" (6.). Zatím poslední studiový materiál kanadského zpěváka "Dawn FM" najdeme na čísle patnáct - polepšil si hned o jednapadesát příček.

Top 10 - alba:
  1. Travis Scott - Utopia
  2. ▲ Barbie: The Album
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  5. The Weeknd - Starboy
  6. The Weeknd - After Hours
  7. Nik Tendo & NobodyListen - *PATTERN*
  8. Calin - POPSTAR
  9. Ektor - Detektor III
  10. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 32. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY