Sofian Medjmedj pořídil video "My chceme víc" při live session točené v pohybu. Vokály ani nástroje neupravoval

13.08.2019 12:45 - Josef Martínek | foto: Sofian Medjmedj

S originálním konceptem videa přišel Sofian Medjmedj, který platí za velký talent české popové scény. Klip "My chceme víc" je totiž výsledkem první live session točené v pohybu. Veškerá hudba vznikala při natáčení a nebyla nijak upravována. Podle zpěváka jde o odpověď na současné umění, které je posedlé technickou dokonalostí.

"K týhle věci mám opravdu velký vztah, protože jde o session natočenou za pohybu, všechno je v ní živě a bez dodatečný úprav - zpěv, kytara i bicí. Dokonce tam i tancuju, což vůbec nepobírám. Text písničky naprosto miluju. Chceme bejt free, chceme si užívat a nechceme poslouchat. Ze všech směrů se na nás valí milion možností, jak žít, přitom by stačilo, kdyby na nás svět nekladl nároky a nechal nás být v klidu. V dnešní době se dá spousta věcí nafejkovat, ale tahle věc je 100 % real," vysvětluje Medjmedj, který si přizval rappera Reginalda.

Právě netradiční způsob nahrávání na novince zaujme nejvíce. Skladba jako taková funguje jako poměrně zdařilá generační výpověď, snad jen některé slovní obraty vyznívají trochu křečovitě. V každém případě se znovu potvrzuje, že Sofiana se vyplatí dál sledovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY