Sofian Medjmedj a Ben Cristovao roní "Slzy". Kvůli dívce

26.04.2023 11:27 - Hana Bukáčková | foto: Mojmír Ševčík

Sofian Medjmedj odstartoval svou kariéru ve studiích Abbey Road, kde po výhře v soutěži Vodafone "Je to v tobě" natočil píseň "TV SHOWS" s Benem Cristovao. Po pěti letech se oba zpěváci sešli, aby opět spojili svoje hlasy. Vznikla tak píseň "Slzy".

Zpěvák v ní vzpomíná na svou ex, kterou touží získat zpět. Přiznává, že ona je jedinou drogou, kterou by si dal... Text i hudba je společným dílem Medjmedje a Reginalda, který stojí i za produkcí.

"Po vydání předchozího singlu 'Vice City', jsme se chtěli v procesu psaní songů vrátit zpátky na začátek, zbytečně nad tím nepřemýšlet, ale hlavně v něm otisknout emoce. To se nám myslím docela povedlo," říká Reginald. Sofian doplňuje: "Říkali jsme si, že by bylo docela cool spojit se po pěti letech s Benem. I přes to, že byl ultra rozlítanej a časově vytíženej, si našel čas. Střihnul si ve studiu skvělou sloku, která k tracku sedí jak p*del na hrnec."

Atmosféru skladby dokresluje i videoklip, za nímž stojí opět tým Butterfly Kids (což ukazují písmenka na dortu v úvodu). Vizuál je rozverný, ležérní, nechybí mu nadhled i určitá dávka kýče - zpívání v dešti, srdíčka, svíčky, utrápený porozchodový výraz...

I když nejsem cílovka a Sofianovu tvorbu nesleduju, tahle píseň mě baví. Je dost chytlavá - hlavně pasáže s chraplákem, kde má zpěvák opravdu velmi příjemný, skoro až rockový hlas. Trochu mi tou jistou dávkou procítěnosti připomíná Brejšku z Poetiky. Líbí se mi tanečky a pózy s kyticí tulipánů u nataženého prostěradla. Krom piercingu v nose spojuje oba zpěváky podobný styl hudby, feeling (snaha o americký sound) a tradičně odfláklá artikulace. Ta mě ale tentokrát zas tak ne...štve. Je to trendy a docela roztomilé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY