Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink

24.11.2023 17:00 - Josef Martínek | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Na čele albového žebříčku sice zůstává vše při starém, protože na Viktora Sheena si nevyšlápl ani Ben Cristovao s novinkou "ZVÍŘE", zato v rádiích jsme se dočkali změny. Další hit číslo jedna si připisuje americká stálice Pink. Tentokrát uspěla s písničkou "Runaway".
Pink - Trustfall
© Sony Music
RÁDIA - Po pěti týdnech nepřetržitého kralování se Michael Schulte a R3hab propadli na bronzový stupínek. V čele je střídá Pink s hitem "Runaway", který se vítězství dočkal ve svém osmém kole. Poměrně rychle se mu tedy povedlo to, o co se zpěvaččin předešlý singl "Trustfall" během jara a léta několikrát pokoušel marně - vždy ale zůstal nejvýše stříbrný.

Dvojku uhájil Lost Frequencies s "The Feeling", toto postavení mu náleží už potřetí za sebou. Změna se odehrála na pozici nejhranější české písně: "Touhu a pláč" od Jelena (aktuálně umístěnou na sedmičce) nahrazuje "Stále věřím" Marka Ztraceného. Šumavský hitmaker poskočil na celkové čtvrté místo a primát v paralelním domácím žebříčku získal po sedmadvaceti týdnech v pořadí.

Nejúspěšnější novinku přichystali němečtí indierockeři Giant Rooks, kteří s písničkou "Somebody Like You" bodují jako pětatřicátí. Hned za nimi následuje švédská zpěvačka Zara Larsson, kterou příští rok uvidíme i v Praze. Se songem "On My Love" jí pomáhal David Guetta.

Mirai, kteří aktuálně obrážejí republiku se svým halovým turné, vzpomínají na svou "summer love" ze čtyřiačtyřicáté příčky. O další čerstvé kusy se postarali Nothing But Thieves (46. "Tomorrow Is Closed"), Thirty Seconds To Mars (50. "Seasons"), Zayn (51. "Love Like This"), Voxel (66. "Nám už nic nechybí") a Jax Jones (87. "Me And My Guitar").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Pink - Runaway
  2. Lost Frequencies - The Feeling
  3. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  4. Marek Ztracený - Stále věřím
  5. O5 a Radeček - Hory
  6. Miley Cyrus - Flowers
  7. Jelen - Touha a pláč
  8. Anna K. - Údolí včel
  9. Kamrad - You Feel Like Summer
  10. Ben Cristovao feat. Sara James - Brighter Day


Viktor Sheen - Planeta opic
© Warner Music
ALBA - Viktor Sheen přidává s titulem "Planeta opic" už své páté zlato. Nejblíže byl k jeho sesazení Ben Cristovao, jeho novinka "ZVÍŘE" se však musí spokojit se stříbrnou příčkou. Plzeňský rodák ji nečekaně vydal v den svého nedávného, celkově už třetího koncertu v O2 areně. Mezi hosty nechybí Sofian Medjmedj, Sima, Pil C nebo Calin.

Právě posledně jmenovaný brněnský interpret ve spolupráci se Sheenem následují na čísle tři se stálicí "ROADTRIP". Nadvládu tuzemského rapu v top desítce narušují pouze dva zahraniční tituly - na sedmičce Rolling Stones s "Hackney Diamonds" a na devítce Taylor Swift se znovu nahranou "1989".

S několikatýdenním zpožděním se do žebříčku probojovala také Anna K., jejíž deska "Údolí včel" vycházela natřikrát - nejprve digitálně, pak na CD a nyní už je dostupná i na vinylu. Nejspíš právě kvůli této roztříštěnosti vydání startuje v pořadí až nyní, a to na jednapadesáté příčce. Kompilace Hany Zagorové "Kdyby se vrátil čas", která je čerstvě dostupná na LP, startuje jako třiašedesátá.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Planeta opic
  2. N Ben Cristovao - ZVÍŘE
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  5. Stein27 - President Of Sexico
  6. PTK - Silent Kill
  7. The Rolling Stones - Hackney Diamonds
  8. Calin - POPSTAR
  9. Taylor Swift - 1989 (Taylor's Version)
  10. Viktor Sheen - Černobílej svět

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY