Shawn Mendes a Camila Cabello prožijí v hitu "Señorita" žhavou letní lásku

24.06.2019 14:11 - Katka Šebestová | foto: usmagazine.com

Byl to právě Shawn Mendes, který hudebnímu světu představil jméno Camila Cabello, když s ní před čtyřmi lety nazpíval song "I Know What You Did Last Summer". Talentovaná zpěvačka se pak ještě na rok poslušně vrátila k dívčí formaci Fifth Harmony, ale sólový úspěch ji lákal více. Zběhnutím na svou vlastní cestu udělala to nejlepší, co mohla - dozvěděla se mimo jiné, jak vypadá výhled z čela Billboard Hot 100, kam se propracovala s megahitem "Havana".

Shawn zatím na své první místo v singlové hitparádě čeká, byť s minulým počinem "If I Can't Have You" k němu byl nejblíže za celou svou kariéru. A dá se předpokládat, že novinka "Señorita" úspěch květnového singlu napodobí, neboť hned v prvním dnu sesadila z čela Sheeranovu "I Don't Care", která žebříčkům streamovacích služeb vévodila bez přestávky šest týdnů.

A nejen podle streamů můžeme odhadovat velký úspěch. Novinka nabízí v současné době tolik oblíbený latino sound. O tom, že tyto rytmy budou kubánské rodačce svědčit, nebylo třeba spekulovat. Větší otazník visel nad Mendesem, který má sice po svém portugalském otci horkokrevnost v krvi, ale celou svou kariéru se zatím prezentoval v poprockovém stylu. V této písni ale předvedl svůj ohromný talent a pochybovačům dokázal, že i jižanské hudební žánry mu nejsou cizí. Klidná melodie mu velmi sluší a snad poprvé se představuje v songu, v němž nezpívá úplně nadoraz, ale je uvolněný.

Celá píseň se nese v pohodovém, houpavém duchu a na první poslech vůbec nezní jako velký hit. S každým dalším přehráním však jeho obliba postupně roste. Oba zpěváci, klidně, skoro až hypnoticky prožívají svůj žhavý, letní flirt. Kolébavé, ale nesmírně chytlavé tempo jistě rozvlní na parketě nejeden zamilovaný pár.

A jestli v prvním společném videu ke zmíněné "I Know What You Did Last Summer" na sebe ti dva jen koukali, v "Señoritě" přeskočili hned několik met. Klip s dvojicí natočil král hudebních viziálů Dave Meyers a ukázkově znázornil, jak taková letní láska vznikne, jak moc je intenzivní, ale také jak rychle vyhasne a dozná svého konce. Doufejme, že rychlý konec nepozná v žebříčcích i tento počin. Přináší totiž naději, že z letních diskoték nebude znít jen samé tucání, ale i pohodové melodie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY