Boney M špatným zvukem i obrazem

17.04.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Po několika zvukových kolekcích největších hitů Boney M se na trh dostalo i DVD s názvem "The Greatest Hits". Určeno je ale spíše jen skalním fandům disca a kapely, protože jinak jen málokdo akceptuje velmi špatný obraz a ne zrovna dobrý zvuk. Ale všechny hity tam samozřejmě najdete.
5/10

Boney M - The Greatest Hits

Celkový čas: cca 103 minut
Vydavatel: BMG
Boney M jsou jednou z kapel (či spíše projektů), které stále vydávají nové a nové kompilace hitů, a trh si je asi žádá, protože jinak by nevznikaly. Na cédéčkách jich tak je spousta, ale největší hity téhle skupiny na DVD, to tu ještě nebylo. Nemá cenu se asi bavit o tom, že pro některé zůstanou "největšími sračkami své doby", protože pro mě jako pro nepamětníka jsou Boney M docela příjemným hitovým discem, které si rád jako kulisu poslechnu. A tak to má asi většina lidí.

Dévédéčko je skutečně velmi nezvyklé, protože ačkoli obsahuje devatenáct skladeb, v podstatě téměř žádná z nich není opravdovým videoklipem (i když výjimky jako "Ma Baker" či "Mary's Boys Child" by se našly), protože v době slávy Boney M samozřejmě klipy ještě nebyly či byly úplně v počátcích. Většina písniček tak má svou obrazovou podobu zachycenou na různých koncertních či televizních vystoupeních s velmi kolísavou, ale většinou hroznou obrazovou kvalitou. Ale co se dá dělat - dá se to nazvat dokument doby? Jisté je to, že příznivci krystalického obrazu a zvuku by pravděpodobně vyletěli z kůže, ale běžným fandům Boney M to asi bude jedno. Jako z jiného světa na výběru jejich veselých písniček působí ekologická agitka "We Kill The World", ale stejně jako pro mě bude asi i pro jiné zajímavé zjištění, že měla kapela i jinou tvář než rozjásané disco.

Jakkoli to může vypadat nepřesvědčivě, tohle dévédéčko má bonusy. Patří mezi ně rozhovor s Liz Mitchel, která byla hlavní zpěvačkou, dokumentík o tom, když byli na koncertě v Moskvě a ještě jeden krátký rozhovor s celou kapelou. Kromě toho zde najdete i krátké biografie hlavních tváří kapely a pětici videoklipů, povětšinou z devadesátých let na různé remixy a podobně.

Dévédéčko Boney M je skutečně jen pro skalní disco fanoušky a milovníky této kapely, protože samotné písničky mají jinak určitě na cédéčkách. Pokud jim stačí stereo a špatný obraz (kamuflovat to můžeme "dokumentární hodnotou"), asi se jim DVD bude líbit. Ale jinde než na večírku ho asi nevyužijí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY