Trendy princezna na přání

31.03.2010 05:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Zámořská hvězda, idol náctiletých, jinak taky Hannah Montana, Miley Cyrus najela na normu "co rok, to jedno album", a aby ji splnila i loni, vydala EP "The Time Of Our Lives". To by klidně mohlo fungovat jako jakýsi jukebox: vyberte si, co chcete, a já vám to zazpívám.
5/10

Miley Cyrus - The Time Of Our Lives EP

Skladby: Kicking And Screaming, Party In The U.S.A., When I Look At You, Times Of Our Lives, Talk Is Cheap, Obsessed, Before The Storm (with Jonas Brothers) (live), The Climb
Vydáno: 19.10.2009
Celkový čas: 37:56
Vydavatel: Universal
Není to tak dlouho, co jsem tu chválil druhou a především první desku konkurentky Demi Lovato, a nutno říct, že tyhle dvě slečny mají k sobě poměrně blízko. Oběma je sedmnáct, proslavily se přes televizní obrazovku a na první poslech by se mohlo zdát, že míří i do stejných stylových vod. Ale přece jen jsou mezi nimi jisté rozdíly.

Tím největším jsou pěvecké kvality - v přímém porovnání Demi Lovato versus Miley Cyrus ta první druhou výrazně přezpívává. Jejich souboj pak trošku připomíná obdobný duel Britney versus Christina. Tím menším rozdílem je hudební směřování. Obě sice na svých posledních počinech hodně míchají styly, přesto "Here We Go Again" Demi Lovato podstatně lépe drží v kupě. "The Time Of Our Lives" je totiž takový neskutečný slepenec, až se ptáte, co tím vlastně chtěla Miley Cyrus sdělit.

Vedle sebe tu narazíte na rock'n'roll, baladické ploužáky, takový ten klasický teen-rock, party mix r'n'b a popu, ale vrcholem všeho je, když se dostane i na country ve stylu Taylor Swift. Většina z těch písniček, obzvláště pak "Party In The U.S.A.", jsou sice vyslovené hity, ale v takovémto koktejlu osmi totálně odlišných písniček se dosti bijí.

Výsledný dojem z EP "The Time Of Our Lives" pak působí, že se Miley Cyrus snaží být za každou cenu in a trendy. Ale možná je to jen taková sbírka všeho možného, co se nikam jinam nevešlo, a bylo by to škoda nevydat. Třeba na normálním CD nám ukáže, kam bude svoji hudbu v budoucnu směřovat. To ale jen velmi těžko změní fakt, že je jen průměrná zpěvačka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY