Die Alten Maschinen váhají, zda být, či nebýt

13.10.2008 17:12 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Die Alten Maschinen - To Be Or Not
© facebook interpreta
V první listopadový den vyjde debutový produkt mezinárodního projektu Die Alten Maschinen, kterým se stane dvanáctipalec "To Be Or Not". Přinese čtyři verze této kompozice, pod kterými se podepsali jednotliví členové a dýdžej Pavel Bidlo. Kromě fyzické podoby jej budete moci koupit digitálně na iTunes, eMusica a dalších.

Za projektem stojí z naší domoviny Moimir Papalescu a Petr Venkrbec, kteří pod označením Magnetik vydali letos velmi podařené dílo "Laudanum", a dále kanadský zpěvák a bubeník Leon Stevenson a Gerald V. Casale z legendárních Devo, který je zcela nadšen finální verzí obalu. Ten vznikl z kresby komiksového umělce Adolfa Lachmana a nad typografií dohlíželi Marek Pistora (Reflex) a Petr Krejzek (studio ReDesign).

"Die Alten Maschinen jsou ideologicky projektem o strojích, které jsou člověku přátelské. O technologiích, které nejsou hrozbou, ale mají lidstvu především sloužit a pomáhat. Je to také pocta všem snílkům, vynálezcům a spisovatelům prvních idealistických sci-fi, kdy snít o budoucnosti bylo přece ještě tak krásné," praví tisková zpráva. Robot pop na vinylovém singlu "To Be Or Not" naleznete v těchto provedeních: Original Casale Mix, PVK Rmx, The H1 Apophenia Mix, Bidlo Borot Mix.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY