Maskovaná Gaerea v klipu "World Ablaze" lační po svobodě

06.05.2024 15:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / @musicserver.cz

Portugalští katarzní black metalisté Gaerea zaujali publikum svými nesmírně intenzivními koncerty - v Česku například na loňském festivalu BasinFire ve Spáleném Poříčí - a po pozitivně přijatém albu "Mirage" pomalu přišel čas na nový materiál. Než maskovaná formace z Porta představí ucelenou desku, vyslala do světa intenzivní singl "World Ablaze".

Nová skladba neztrácí na typické, až bolestivé intenzitě, přesto nabízí spoustu prostoru pro nenápadně se proplétající melodie. Ty se vynořují nad mocnou rytmickou hradbou a dokreslují rozervaný vokál frontmana Guilherma Henriquese.

Právě zpěvák se stal, i díky svým typickým hadím či snad pavoučím pohybům, ústředním bodem doprovodného videoklipu. O ten se postarala polská produkční společnost Grupa 13, která v minulosti spolupracovala třeba s takovými veličinami, jako jsou Behemoth, Sabaton, Leprous nebo Kreator.

Celý se točí kolem ústředního sloganu písně "Narozen a vychován v kleci". S motivy klecí, řetězů a vůbec omezení svobody se v klipu pracuje velmi výrazně a nutno říct, že funkčně a vizuálně působivě. Temnou atmosféru dokreslují plameny, prach a voda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY