Till Lindemann ohlásil nové album "Zunge". K titulní písni natočil video plné krve

12.09.2023 11:16 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

To, o čem se poslední týdny vehementně spekulovalo, je konečně oficiální. Till Lindemann, frontman německých Rammstein, ve vší tichosti natočil bez své domovské kapely další sólovku. Posluchačům ji nabídne ještě letos na podzim.

Till Lindemann - Zunge
© Universal Music
Deska dostala název "Zunge" a vyjde třetí listopadový den. O jejím obsahu není prozatím mnoho známo, autor už ovšem veřejnosti představil pilotní singl, jímž se stala titulní píseň. Před pár dny mělo premiéru i doprovodné video, ve kterém Till opět šokuje. Nechybějí zakrvácená těla, záběry na frontmana kapely, kterému jsou zašívána ústa, či konzumace lidských prstů a syrového masa. Není proto divu, že klip je dostupný pouze osobám starším osmnácti let po přihlášení ke Google účtu.

Ale zpět k Jazyku, tedy k albu "Zunge". Prozatím jsou potvrzeny tři fyzické formáty. Klasické CD s osmadvacetistránkovým bookletem, dvojvinyl černé barvy a speciální limitovaný fan box. A i ten bude tentokrát trošku úchylný. Celý bude mít tvar plastové krabičky formátu 33 × 26 × 12 centimetrů, ve které bude fólií zalité nejen CD v digipacku, ale i speciální dekorativní polštář se 3D obrázkem kusu syrového masa.

Dodejme ještě pár informací ke klipu. O režii se postarala polsko-německá umělkyně Anna Kott, která je známá primárně svými obrazy, kresbami a fotografiemi. Ta po domluvě s Tillem pro vizuál angažovala i hostku, kterou je uznávaná ruská herečka Aglaja Tarasova. Pokud by vás pohoršovalo, že Till v současné době spolupracuje s někým z této země, tak vězte, že celé dílo vzniklo již v roce 2021.

Pokud vše dobře dopadne, po několika odkladech vyrazí Lindemann i na turné, které se 22. listopadu zastaví také v pražské Sportovní hale Fortuna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY