Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes

16.04.2024 13:41 - Anna Nová | foto: Republic Records

Taylor Swift má za sebou velmi úspěšný rok 2023 a dá se říci, že i ten nový odstartovala dalším velkým průlomem. Poprvé se totiž dostala mezi dolarové miliardáře magazínu Forbes.

Ten ji za opravdu bohatou označil už v říjnu minulého roku, v aktuálně zveřejněném seznamu nejbohatších lidí planety jí ale velmi konkrétně přiřkl 2545. pozici. Její jmění redaktoři časopisu odhadují na 1,1 miliardy dolarů, v přepočtu tedy přibližně 26 miliard korun. Počet miliardářů od minulého roku vzrostl o 141 lidí. Jak se ale Taylor liší od jiných bohatých hudebníků, mezi něž patří třeba Rihanna nebo Jay-Z?

Čtyřiatřicetiletá umělkyně je jednou z mála, která ke svému bohatství nepřišla zejména díky propagaci značek, módě nebo třeba investicím, což je podle magazínu Forbes jednou z nejčastějších cest. Taylor si ale naprostou většinu svého majetku vydělala hudbou - ať už prodejem nahrávek či velkolepými turné.

Zejména poslední "Eras Tour", které minulý rok obletělo pět kontinentů a skládalo se z celkem 152 vystoupení, spousta lidí popisuje jako nezapomenutelnou show, kvůli níž fanoušci cestovali třeba z jednoho světadílu na druhý a zaplatili v přepočtu i statisíce korun, jen aby Taylor viděli živě. A v květnu tohoto roku začne další část turné ve Francii a bude pokračovat v dalších městech a zemích. Taylor se tedy o další příjmy určitě nemusí bát.

Na zpěvaččino nové, v pořadí jedenácté album "The Tortured Poets Department", se fanoušci mohou těšit už 19. dubna. Na rozdíl od předchozích kolekcí zpěvačka dosud nezveřejnila ani jeden singl z něj, takže se za pár dnů nahrávky dočkáme pravděpodobně jako celku bez jakékoli ochutnávky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY