Filtr zabouchnutých dveří. Olomoučtí Tak co? předznamenávají singlem "Dveře" nové album

26.03.2024 19:52 - Jiří V. Matýsek | foto: Lukáš Uchytil

Olomoucká rocková formace Tak co? se po sérii povedených singlů vydala na cestu, na jejímž konci by mělo být plnohodnotné studiové album. Novinka nese pracovní název "Ministr nitra" a kapela na něm pracuje ve studiu Ziki Records. Muzikanti předpokládají, že by deska měla vyjít na podzim.

Kromě aktuální posmutnělé písně s názvem "Dveře", která si ve slokách lehce pohrává s rapovou dikcí a symbolicky zobrazuje nesoulad mezi partnery, přičemž ony titulní dveře jsou onou bariérou, která filtruje komunikaci, se na albu objeví i další dříve představené singly: "Chodí sem i doktor Foltýn" a "V hotelu Belveder".

"K poslední jmenované písni nám natočil klip Petr Salaba čistě pomocí umělé inteligence. A jsme rádi, že se klip líbil jedné známé skupině, která, když ho viděla, oslovila přes nás Petra, který pro zmíněnou skupinu právě dokončuje její video," připomíná dřívější úspěch David Hrbek, basák a textař kapely.

V procesu finalizace je v těchto dnech píseň "Zpívej". Tu Tak co? napsali dva měsíce po smrti Davida Stypky, ale s jejím natočením a vydáním z etických důvodů váhali. "Nakonec se produkce tohoto songu ujal Honza Ponorka Ponocný. Na výsledek jsme hodně zvědaví. Pokud se píseň podaří, bude k ní klip, který nám zprostředkovává paní Marie Stypková, Davidova maminka," dodává Hrbek.

V nejbližších měsících si Tak co? zahrají jak na domácí půdě (olomoucký klub Bounty Rock Café, 18. dubna), dále v pražském Café V lese (13. června, společně se Sugar and Spice Holding Company), Ostravě (14. června) a v červenci opět v Olomouci. Další koncertní štace jsou naplánované na podzim - společná šňůra s libereckou partou Těla a vystoupení v Německu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY