"Zázraky" se dějí. David Stypka ještě před svojí smrtí nazpíval pohádkový duet s Ewou Farnou

15.11.2022 17:42 - Hana Bukáčková | foto: Radek Drbohlav

Památku Davida Stypky si již brzy připomenou nejenom jeho fanoušci. S prvním prosincovým dnem totiž půjde do kin nová česká (vánoční) pohádka "Největší dar" a titulní písní je duet "Zázraky" nazpívaný právě Davidem a Ewou Farnou.

Autorem textu (a celého hudebního doprovodu k filmu) je právě oblíbený severomoravský muzikant. Zmíněný song není prvním společným počinem s Ewou, není snad nikdo, kdo by neznal "Dobré ráno, milá". Pro zpěvačku to je trochu rarita, obvykle má s každým interpretem pouze jednu studiovou spolupráci.

Davidova maminka k tomu dodala: "David byl pro mě všechno, byla jsem jeho největší fanynka a jeho písně mě drží nad vodou i přesto, že mám ještě pořád problém je poslouchat. Jsem šťastná, že konečně vychází pohádka s jeho hudbou a třemi nádhernými písničkami. Jsou opravdu pohádkové a zvlášť v této tíživé době víc než povzbudivé. Věřím, že si je zamilují a budou zpívat nejen děti. Chci z celého srdce poděkovat Martě Gerlíkové, že si Davida k tvorbě pohádky přizvala a že tu bude i díky tomu s námi i nadále."

Snímek, který nás zavede na Valašsko, do kraje, kterému vládnou slovanští bohové, měl jít do kin už před dvěma lety, ale covid dal premiéře stopku. Mezitím se událo hodně věcí, včetně toho smutného okamžiku, kdy nás David zkraje roku 2021 opustil. Právě jemu je věnován videoklip - v závěru je poděkování a výčet cen, které za svého života rodák z Dobré obdržel.

Smím-li být osobní, když spojím název písně a filmu, je pro mě největší dar i zázrak slyšet nového Davida. Jeho hlas byl objímající, dokázal vás chytnout a pohladit. Je škoda, že už nic obdobného nevznikne, proto jsou "Zázraky" velmi milé překvapení. Stypka psal i pochmurnější písně, tato ale září nadějí. Zni roztančeně (trošku možná připomíná song "Díky moc" od Wohnoutů). Je to hitovka, co vás chytne hned od prvního poslechu. Davide, díky moc, v srdcích jsi tu s námi stále. Ty jsi jeden z mála, na které se nezapomíná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY