zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly - musicserver.cz">

"Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly

09.02.2024 08:09 - David Věžník | foto: Atlantic Records

Hudební publicisté a publicistky bývají poslední dobou kritizováni za to, že píšou jen o tom, co se jim líbí. (Ono to je v podstatě ospravedlnitelné - "nadšením nájem nezaplatíš", a tak radši píšeš o tom, co stojí za pozornost.) A pak přijdou Sia a Kylie Minogue, a hned je tu článek z kategorie výjimek, které potvrzují pravidlo.

Jejich společný duet "Dance Alone" totiž za pozornost nestojí. Jestliže patříte mezi ty, kteří si ze songu "Padam Padam" (za který Kylie dostala o víkendu Grammy) utahovali coby z největšího nevydaného hitu roku 2012, tentokrát vás čeká ještě větší retro.

Sia - Reasonable Woman
© facebook interpreta
Tříminutová kolovrátková ducka čerpá z harmonií, které používaly dancefloorové projekty v 90. letech typu Aqua, a je zabalená do soundu, který rozkmitával stěny diskoték před třinácti lety (třeba když Rihanna vydala svoje "S&M").

Takhle svého času pracoval Ondřej Soukup, když chtěl vyrobit hit pro Lucii Bílou (vzpomeňme kupříkladu na její verzi "Genie in a Bottle" vydanou pod názvem "eSeMeS", jakkoliv byla vybraná z databanky a jakkoliv tato věta nemá snižovat Soukupův význam pro tuzemskou pop music). V roce 2024 takhle pracují Jesse Shatkin a Jim-E Stack. Well...

Nic, nemá smysl se v tom pitvat. Dodejme jen, že tohle nedílo je druhým singlem ze Siina desátého alba "Reasonable Woman". To vyjde 3. května a sama autorka současně se zveřejněním lyric videa k "Dance Alone" představila i obal desky a tracklist.

To první vidíte kousek výš, to druhé je následující: Little Wing, Immortal Queen (feat. Chaka Khan), Dance Alone (Sia and Kylie Minogue), I Had A Heart, Gimme Love, Nowhere To Be, Towards The Sun, Incredible (feat. Labrinth), Champion (feat. Tierra Whack, Kaliii, Jimmy Jolliff), I Forgive You, Wanna Be Known, One Night, Fame Won’t Love You (feat. Paris Hilton), Go On, Rock And Balloon.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY