"My Favourite Stranger" je setkáním Depeche Mode s tajemnou cizinkou... bez Depeche Mode

22.09.2023 07:55 - Dan Hájek | foto: Anton Corbijn

Depeche Mode aktuálně zahajují americké pokračování turné k desce "Memento Mori". Odstartovali je ve čtvrtek v Mexico City, kde na tři večery obsadí věhlasný stadion Foro Sol. Souběžně se začátkem této série vystoupení nečekaně vypustili do světa další video, tentokráte ke skladbě "My Favourite Stranger".

Pro mnohé příznivce to nebude zcela nový snímek, neb se jedná o původní koncertní videoprojekci. Jejím autorem je osvědčený Anton Corbijn, který v černobílém klipu vsadil na komornost a celistvost záběrů. Hlavní aktérka v mužském převleku putuje z osamělých lesních prostor do poklidného městského centra. Neznámá cizinka během svých kroků pozoruje dění na cestě, kamera zároveň zkoumá proměny detailů. Zajímavostí je, že jde asi o první videoklip značky DM, v němž se nemihne nikdo z kapely.

Kromě těchto aktivit mohou fanoušci této legendy vyhlížet další vinylový box. Ten naváže na dekádu starou řadovku "Delta Machine". Na šesti černých deskách tak vyjde téměř kompletní remixová kolekce k této nahrávce. Singly "Heaven", "Soothe My Soul" a "Should Be Higher" vyšly původně ve formátu jeden 12-inch a jeden CD singl. Pokud nedojde k nějakému výrobnímu skluzu, měl by box "Delta Machine: The 12" Singles", který si můžete předobjednat i v našem shopu, doputovat do obchodů s muzikou v pátek 6. října.

Dění v Mexico City by měl sledovat televizní štáb, v týmu ale chybí právě Anton. Výsledkem prý bude dokument mapující týden Depeche Mode v Mexiku, zatím je ovšem těžké cokoliv předesílat. Po americké části by po Novém roce měla pokračovat evropská halová část tour. Na Prahu vyšly termíny 22. a 24. února v prostorech O2 areny, lístky jsou stále k dispozici v klasických předprodejích. Musíte se ovšem spokojit pouze s místy s omezeným výhledem nebo si připravit větší než malé množství peněz na dražší vstupenky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY