Seal zazpívá v říjnu v Pardubicích

25.04.2024 10:02 - Tisková zpráva | foto: Live Nation

Zpěvák Seal, interpret hitů jako "Kiss from a Rose" nebo "Crazy", se vrací po Česka. Tentokrát jej uslyší fanoušci v pardubické enteria areně. Koncert se bude konat 16. října 2024, vstupenky za cenu od 1 490 Kč půjdou do prodeje v sítích Ticketmaster a Ticketportal 29. dubna v 10:00, členové Live Nation klubu je budou moci pořídit o tři dny dříve.

Jedenašedesátiletý Seal, Brit nigerijsko-brazilského původu, je díky svému bohatému mahagonovému hlasu jedním z nejosobitějších zpěváků všech dob a svými deseti studiovými alby zanechal nesmazatelnou stopu v popu, r'n'b, soulu i taneční hudbě. Od roku 1991 prodal více než 30 milionů desek po celém světě, zaznamenal více než jednu miliardu streamů a získal čtyři ceny Grammy, tři Bit Awards, dvě Ivor Novello Awards a jednu MTV VMA.

Seal je maximalistou, nejen svou výškou 195 centimetrů, svými čtyřmi dětmi, ale i svými třiačtyřiceti singly, z nichž velká část bodovala v britské, ale i americké hitparádě. Písně "Killer", "Crazy" nebo "Kiss From A Rose" se dostaly na první místo žebříčku Billboard Hot 100, získaly ceny Grammy a ozdobily jeho čtyřnásobně platinový epos "Seal II" z roku 1994. Hudební blog Stereogum album přirovnal k "rádiové vlně vyslané napříč vesmírem z mnohem, mnohem snesitelnější planety".

Kromě toho, že jeho hudba zazněla ve filmech kultovních režisérů, jako jsou Spike Lee a zesnulý Joel Schumacher, jeho písně nazpívali George Michael, Alanis Morissette nebo skupina Bastille.

Loni Seal uspořádal severoamerické turné s Trevorem Hornem, hudebníkem a producentem, který stál u zrodu jeho prvních alb a provázel ho během celé jeho kariéry. V květnu začíná v USA jeho letošní turné, se kterým se v září přesune do Evropy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY