Bastille a Hans Zimmer dali hitu "Pompeii" pompézní orchestrální podobu

05.09.2023 14:49 - Honza Balušek | foto: Marie Trávníčková / musicerver.cz

Letos uplynulo deset let od vydání debutové desky Bastille "Bad Blood", na níž se nacházela i pecka "Pompeii". A nejenže kolekce v létě vyšla v nové verzi doplněné o živé nahrávky a další libůstky, kapela navíc nyní pořídila i novou úpravu tohoto svého největšího hitu. Na svá bedra si ji vzal skladatel filmové hudby Hans Zimmer.

K natočení majestátní orchestrální verze došlo prý spíše mimochodem v době, kdy byl frontman skupiny Dan Smith s Zimmerem ve studiu a společně dělali "na jiných projektech". "Mít možnost tvořit se živoucí legendou, jakou je Hans Zimmer, a jeho skvělým týmem, byl naprostý sen," řekl Smith. "Spolupráce s nimi na nové úpravě 'Pompeii' byla neuvěřitelná a po celou dobu nám kouzlila úsměv na tváři."

A posluchačům možná na tvářích vykouzli úžas. Hudebníci se totiž rozhodně nedrželi při zemi, a když měli k dispozici orchestr a sbor, nebáli se je použít. Vynikající je práce s dynamikou skladby, kdy intimní začátek a podobně vyklidněnou část uprostřed střídá opravdové smyčcové bouření. Je to velkolepé, skvělé a k "é-eo-eo" hitovce, která dokáže rozezpívat davy, to výtečně pasuje. Hudba Bastille má jistou velkolepost přímo ve své DNA a tady ji muzikanti, díky spolupráci s autorem soundtracků třeba ke snímkům "Gladiátor" či "Duna", nechali vyvřít na povrch.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY