Dua Lipa se snaží čarovat, její Iluze ale příliš nefunguje

19.04.2024 13:53 - Lukáš Boček | foto: Warner Music

Už jen dva týdny dělí fanoušky od třetí řadovky, kterou si pro ně připravila Dua Lipa. Zpěvačka se kolekci aktuálně snaží propagovat singlem "Illusion" a doprovodným videem z Barcelony.

Povedený vizuál dostala na starost režisérka Tanu Muino. Pokud vám lokace s bazénem připadá povědomá, není to náhoda - na stejném místě totiž v roce 2003 vznikl dnes již ikonický videoklip k "Slow" Kylie Minogue. Na rozdíl od australské divy, která zaválela písničkou i klipem, Dua poněkud zaostává - tahle iluze totiž líp vypadá než zní.

Dalo by se čekat, že třetí vlaštovka z "Radical Optimism" bude největší hit, s jakým se zpěvačka vytasí, opak je ale pravdou. Po dvou skvělých singlech "Houdini" a "Training Season" tak přichází písnička sice povedená, chytlavá a veskrze milá (skvělá je třeba instrumentální mezihra před posledním refrénem), ovšem dojem z ní je ve výsledku stejný, jako když zmizí pára nad hrncem: nic po ní nezbyde.

Nenechte se však zmást. Dua Lipa totiž dlouhodobě exceluje v jedné disciplíně, a sice v životnosti svých skladeb. Spíše nenápadné a nevtíravé singly totiž dokáže držet v hitparádách extrémně dlouho (např. "Levitating" se v americkém žebříčku usídlila na sedmasedmdesát týdnů, z toho jedenačtyřicet strávila v nejlepší desítce), takže možná ani tolik nemíří na první místa hitparád jako spíše na dlouhodobém umístění mezi těmi nejlepšími.

Tahle iluze tak možná v rotacích rádií a diskoték zůstane déle, než by se na prvních pár poslechů mohlo zdát. A snad nová deska přinese i pár dalších skvělých songů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY