shop.musicserver.cz
Die Antwoord, Forum Karlín, Praha, 11.4.2024

Die Antwoord přivezli do Fora Karlín nenápaditou a krátkou show

Vydáno: 12.04.2024 20:00 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Ondřej Michal

Jihoafričtí Die Antwoord měli po desce "House Of Zef" skončit a přenechat vládu nad rave hudbou mladším. Inu, nestalo se tak, trio ve složení Ninja, Yolandi Visser a DJ God zahájilo další turné "Reanimated", s nímž zavítalo do pražského Fora Karlín. Jak se tento návrat povedl?

Live: Die Antwoord

support: LIL2HOOD aka FLA$H
místo: Forum Karlín, Praha
datum: 11. dubna 2024
Fotogalerie

Už dlouho dopředu hlásali organizátoři, že koncert ve Foru Karlín je zcela vyprodaný. Není divu - Die Antwoord pořád platí za velké hvězdy a své fanoušky stále nechávají v jakémsi napětí, zda nejedou své poslední turné. Těch posledních už totiž bylo více. Nyní svou pauzu zpětně vysvětlují jako hibernaci. Ostatně název této koncertní šňůry lze přeložit jako oživení.

Die Antwoord, Forum Karlín, Praha, 11.4.2024
© Ondřej Michal
Do Česka se vrátili po delší době. Naposledy svůj um předvedli pod širým nebem na pražském Výstavišti v roce 2018. Tehdejší štace je zachytila ve skvělé formě, napravili si jí reputaci po nepříliš povedené roli headlinera na Rock for People o rok dříve.

Večer zahájila svým půlhodinovým setem DJka LIL2HOOD aka FLA$H, která zaujala především twerkem a mixováním rockové i metalové hudby s elektronickými beaty. Diváky rozpohybovala a čekání na hlavní hvězdu příjemně ukrátila, ale nějaký silný hudební zážitek nepřinesla.

Die Antwoord, Forum Karlín, Praha, 11.4.2024
© Ondřej Michal
Nalákat na sebe Die Antwoord zvládli skvěle. Přes dvacet minut napínali diváky zírající na velkou stěnu závěsu naprostým tichem, občas protkaným zlověstnými tóny. Když opona přesně v avizovaných devět hodin padla a odhalila podivnou stage vyzdobenou kulatými obskurními tvory, rozjel svou velkolepou hru DJ God, tradičně trůnící nad pódiem. Bohužel trvalo jen několik málo okamžiků, než mu selhala aparatura a téměř půlhodinové napínání a gradování atmosféry prudce zarazilo všudypřítomné ticho. Trochu popuzení fanoušci tak znovu čekali a zírali do tmy.

Die Antwoord u nás zřejmě provází smůla. Něco podobného je potkalo už při zmiňovaném vystoupení na Rock for People, kde dlouhý čas zpívali a hráli, aniž by je kdokoliv slyšel. Výraz DJe Goda, když mu nyní přístroje utichly, byl všeříkající. I přes pokřivenou masku se dal zpozorovat jeho údiv, co že se to (ne)děje.

Die Antwoord, Forum Karlín, Praha, 11.4.2024
© Ondřej Michal
Po zhruba pěti minutách přišel sám Ninja, omluvil se za po*ranou techniku a zahájil set peckou "Fatty Boom Boom", aby se záhy připojila Yolandi Visser. Poté vypálili hity "Daddy" a "Banana Brain" a koncert pozvolna nabíral tempo.

Yolandi střídala převleky, Ninja zase hojně komunikoval s diváky a při písni "Fat Faded Fuck Face" se svezl po jejich rukou. Oproti své obvyklé krátké otočce se dokonce postavil nad hlavy přihlížejících a část skladby takto odzpíval. Naopak ne úplně úspěšně se oba interpreti snažili při "Wat Pomp?" naučit české publikum afrikánsky.

Die Antwoord, Forum Karlín, Praha, 11.4.2024
© Ondřej Michal
Už po hodině tu byl překvapivý konec, který zkysnul po zparchantělé verzi jinak skvělé "Pitbull Terrier" a ne moc zábavné "Never Le Nkemise 2". Následovala chvilka vyčkávání a po ní jeden přídavek v podobě klasiky "Enter The Ninja", který výsledný dojem úplné nespasil - ani přes působivý Yolandin svítící obleček.

Die Antwoord tak trochu připomněli svůj podobně krátký set ze Žlutých lázní - v roce 2016 na tomto místě nenabídli ani hodinovou porci hudby. Přičteme-li technické problémy ze začátku, poměrně nudnou stage, na které se toho krom statických barevných míčů moc nedělo, a některé fádní verze písní, nevyznívá resumé úplně pozitivně. Aspoň že se Jihoafričani snažili a pracovali s publikem a ani zvuk nebyl úplně špatný. Šest let starý koncert na pražském Výstavišti ale určitě zůstane v paměti jako lepší a efektnější.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Jihoafričtí ninjové Die Antwoord zaútočili na Forum Karlín (12.04.2024 18:56)
- Die Antwoord přijedou v dubnu 2024 do Prahy (21.11.2023 17:03)
- Video: Die Antwoord natočili skvělý klip k průměrné písni "Future Baby" (07.04.2020 16:56)
- Video: Die Antwoord ve videu "DntTakeMe4aPoes" představují kolegu G-Boye (13.05.2019 17:08)
- Naživo: Die Antwoord přivezli na Výstaviště skvělou show (21.08.2018 10:48)
- Fotogalerie: Die Antwoord v obrazech (21.08.2018 08:15)
- Video: Die Antwoord si do klipu k "Alien" pozvali mimozemšťana (09.06.2018 08:37)
- Die Antwoord nekončí. V létě se vrátí do Prahy (22.03.2018 09:28)
- Naživo: Die Antwoord děsili i bavili zároveň (06.07.2017 10:24)
- Fotogalerie: První den festivalu Rock for People v obrazech (06.07.2017 10:24)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Beyoncé Rush Bono Mirai Dua Lipa U2 Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu