Ozzy Osbourne je stále v plné síle. Na desku kytaristy The Cult Billyho Morrisona nazpíval výborný song "Crack Cocaine"

23.03.2024 18:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Sony Music

I když se Ozzy Osbourne potýká s vleklými zdravotními problémy a s nějakým větším návratem na pódia to vypadá den ode dne nepravděpodobněji, ve studiu zřejmě pracuje rád. Teď jej do svých služeb povolal Billy Morrison, kytarista The Cult, a společně natočili skladbu "Crack Cocaine".

Song se už 19. dubna objeví na kolekci "The Morrison Project", kde se kytarista představí po boku hned několika výrazných muzikantských osobností. Vedle Ozzyho tu zahrají a zazpívají třeba Billy Idol, DMC, Al Jourgensen z Ministry, Steve Vai nebo Linda Perry.

K Princi temnot a Morrisonovi, který momentálně hraje také s Billym Idolem, se přidal ještě Steve Stevens, druhý Idolův kytarista. Společně stvořili echtovní osmdesátkovou hymnu, která přirovnává lásku k drogové závislosti. A všichni tři si to notně užívají.

Videoklip je plný halucinogenních nálad i klišovitých rockových póz, ale to vše tak nějak patří k věci. O schopnostech obou mistrů šesti strun asi netřeba pochybovat, Morrison i Stevens tahají jedno riffové eso za druhým. Velmi příjemným překvapením je ale Osbourne, pro kterého je "Crack Cocaine" prvním vokálním studiovým výkonem od natočení chválené desky "Patient Number 9". Nová skladba by na tohle album hravě zapadla.

Pětasedmdesátiletý zpěvák je skvělý nejen co se pěvecké formy týče, výborně se očividně baví i coby protagonista videoklipu. A to celou dobu vlastně jen sedí za stolem. Jeho démonická aura a gesta ale udělají svoje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY