Nick Cave natočil pro film o Amy Winehouse i novou originální píseň

21.03.2024 15:41 - Honza Balušek | foto: Andrew Dominik

Hraný film o životě Amy Winehouse nazvaný "Back To Black" doplní i soundtrack, který přinese také originální song od Nicka Cavea. Snímek režírovaný Sam Taylor-Johnson sleduje život a kariéru ikonické londýnské zpěvačky, kterou ztvárnila Marisa Abela. V českých kinech ho můžeme očekávat od 16. května.

Soundtrack nazvaný "Back To Black: Songs from the Original Motion Picture" vyjde o den později a bude obsahovat tři originální nahrávky ze zpěvaččina debutového alba "Frank" a tři písně z jeho následovníka "Back To Black".

Kromě toho nabídne i zmíněnou originální Caveovu skladbu "Song for Amy" a dalších pět kousků od umělkyň, které byly pro Amy Winehouse inspirací. Konkrétně se jedná o nahrávky od The Shangri-Las, Billie Holiday, Minnie Riperton, Dinah Washington a Sarah Vaughan.

Nick Cave také spolu s dlouholetým spolupracovníkem Warrenem Ellisem složil a nahrál instrumentální hudbu k filmu. Kromě základní edice vyjde soundtrack i v deluxe verzi, která bude obsahovat celkem šestadvacet položek.

Fyzické formáty nabídnou mimo jiné 140gramový černý vinyl, v limitované edici broskvově barevné LP, dvojvinyl a jedno i dvouCD. Vinylové edice budou obsahovat tištěný vnitřní obal s osobním vzkazem od režisérky filmu. Formáty 2LP a 2CD také přinesou černobílé fotografie z natáčení pořízené přímo Taylor-Johnson.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY