Rodan uzavírá jednu životní etapu ípíčkem "The End of Me"

17.03.2024 12:42 - Hana Bukáčková | foto: Kateřina Fialová

Talentovaný hudebník, kterému je lehce přes dvacet, to je Rodan. Upoutal na sebe pozornost třeba coby loňský finalista lokálního kola Eurovison Song Contest. Nyní to zkouší novým singlem "The Art of Not Giving a Fuck", který se objeví i na chystaném EP nazvaném "The End of Me".

Na tom najdeme i dříve vydané skladby "Introvert Party Club" či "Tell Me It’s Summer", stejně jako hit "Insomina Junkie", který se aktuálně probojoval až na desátou příčku české rádiové hitparády. Na pět položek EP doplňuje závěrečná křehká skladba "I’m Listening", již produkoval Dán Esben Svan. Nahrávka vyjde v pátek 22. března a písničkář ji pokřtí už 27. března v pražském Café V lese.

Novou nahrávkou prý chce uzavřít etapu, kdy při tvorbě hodně využíval sarkasmus, za který se schovával: "Postupem času jsem zjistil, že sarkasmus, kterej tak často - nejenom v hudbě - využívám k tomu, abych bolest zmírnil, funguje obráceně. Když si z toho či onoho dělám srandu, cítím, že tu bolest podceňuju a znevažuju, což začalo mít velikej vliv na moje psychický zdraví. Sarkasmus měl fungovat jako štít, ale stal se naopak tím, co mi nejvíc ubližuje, protože jsem kvůli němu začal brát svoje city a pocity na lehkou váhu. Proto bych tuhle kapitolu rád uzavřel, proto 'The End of Me', a v další tvorbě chci být upřímnej. Jak k lidem, tak k sobě. Už se nechci schovávat za vymyšlený postavy nebo situace, ale ani za sarkasmus. Už to chci být já. Tak jak jsem!"

K právě vydanému singlu je k dispozici jenom audio s fotkou, na níž je jeho pes Julin. Ten byl také impulsem a inspirací pro složení této písně. Rodana a Jendu Vávru, který se na jeho tvorbě spolupodílí, totiž fascinovalo, že pes zkrátka neřeší, co bylo, je nebo bude, a vzali si ho za příklad.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY