Bon Jovi mají další vánoční song. V klipu "Christmas Isn't Christmas" šíří sváteční náladu v karaoke baru

10.12.2023 17:55 - Kateřina Spacek | foto: Island Records

Oblíbení rockeři Bon Jovi před pár dny zveřejnili videoklip k vánoční písni "Christmas Isn't Christmas". Rockové ikony 80. let nahrály nový singl letos v kostele v Nashvillu v Tennessee a je to jejich první původní materiál od patnáctého studiového alba "2020", jež vyšlo před téměř čtyřmi lety.

Klip se odehrává v baru Santa's Pub, kde Jon Bon Jovi a jeho kolegové z kapely zpívají pro přítomné. Zatímco někteří návštěvníci se zřejmě baví a přidávají se k muzikantům, jsou tu i jiní, kteří svátkům evidentně příliš neholdují.

" 'Christmas Isn't Christmas' je píseň, kterou jsem napsal o rodině," svěřil se zpěvák již dříve. "O pocitu, že Vánoce opravdu nejsou Vánoce bez VÁS, což může v lidech vyvolat spoustu vzpomínek."

Aby toho nebylo málo, v říjnu byl Jon Bon Jovi neziskovou organizací MusiCares jmenován Osobností roku 2024. Stane se 33. držitelem tohoto ocenění a osobně si ho převezme během ceremoniálu v pátek 2. února v Los Angeles Convention Center. Tato akce se uskuteční jen dva dny před 66. ročníkem předávání cen Grammy v Crypto.com Areně.

Frontman Bon Jovi je dlouhodobě oceňován nejen za své úspěchy v hudební kariéře, ale i za svou rozsáhlou filantropickou činnost. V roce 2006 například založil nadaci Jon Bon Jovi Soul Foundation, jejímž cílem je přerušit koloběh hladu, chudoby a bezdomovectví.

"Christmas Isn't Christmas" není první vánoční nahrávkou těchto Američanů. Již v prosinci 2020 se zpěvák podělil o coververzi klasické skladby od skupiny The Pogues "Fairytale Of New York". V minulosti se skupinou také představil songy jako "I Wish Everyday Could Be Like Christmas" nebo předělávku písně "Please Come Home For Christmas", kterou původně natočil Charles Brown. Všechny si můžete připomenout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY