"Posledním přáním" Vojtěcha Drahokoupila je...

10.12.2023 11:33 - Hana Bukáčková | foto: Lenka Hatašová

Vojtěch Drahokoupil vydal první prosincový den debutovou desku "Pocity". Ta je načichlá gospelem, jazzem, soulem, rockem, zkrátka černošskou hudbou a něčím, co tu v našich končinách běžně nemáme a neslýcháme. Obklopil se partou osvědčených muzikantů a u producenta Jiřího Vidasova natočil desítku písní. Vše odstartovala už před dvěma lety první skladba "Co víc si přát", mezitím autor vydal ještě další tři singly.

Poslední položkou tracklistu je song "Poslední přání". Sám Vojtěch mi k němu nedávno v připravovaném rozhovoru řekl: "Chtěl jsem desku uzavřít niternou zpovědí srdce, proto text začíná slovy: 'Chybí mi pár vět, ve kterých chtěl bych ještě něco říct...' Vidím, že nám utíká život mezi prsty, ať si na to lidi dávaj' pozor."

Je to takovou bilancí, abychom se nehnali jen za budoucností a lepšími zítřky, ale žili tady a teď, protože čas neúprosně letí. Písnička začíná úsporně, za doprovodu klavíru, v půlce nastává zlom a přidává se celý gospelový sbor. Tím kompozice nabírá na obrátkách a dostává správnou gradaci.

Klip je komorní, natočil ho David Define v Pra:covně. Výsledkem je jednoduchý, čistý vizuál na vidění i na poslech. A mimochodem - je to poslední šance, jak vidět Vojtu v dreadech, nedávno je totiž po třech letech sundal...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY