Babymonster jsou skutečně nové Blackpink. Debut "Batter Up" míří mezi k-popové písně roku

27.11.2023 11:07 - Lukáš Boček | foto: YG Entertainment

K-pop v posledních letech přestal být obskurní libůstkou omezeného okruhu příznivců popu a naplno se zařadil do hlavního proudu. Cestu k tomu vydláždila především dvojice extrémně úspěšných kapel - chlapci z BTS a děvčata z Blackpink. Jelikož ale druhému zmiňovanému uskupení letos vypršela smlouva s domovským vydavatelem, fanoušci netrpělivě vyčkávali, kdo je nahradí. Nyní mají jasno: jedná se o skupinu šesti zpěvaček a tanečnic Babymonster, kterou jsme v minulosti (tehdy ještě jako sedmičlennou formaci) již krátce představili. A jak jejich debut dopadl? Výborně!

Chtělo by se skoro říci, že nijak zvlášť znalému posluchači ani nedojde, že neposlouchá novou skladbu od Blackpink. Jejich nástupkyně totiž převzaly od svých vzorů všechny osvědčené atributy - hiphopovou dikci, rapové vložky, chytlavé refrény a bouřlivé taneční závěry singlů. "Batter Up" překvapí nečekaně výrazným příklonem k urban music v první části, v té druhé však odhalí svou popovou podstatu.

Klip je jako vždy dotažený do posledního detailu. Nechybí mnoho různých scén, propracovaná choreografie ani rychlý střih. Ve videu nám tak Rami (dříve Haram), Rora, Ruka, Asa, Pharita a Chiquita ukazují, že se všechny ty fyzicky a psychicky náročné roky příprav na jejich debut vyplatily. Funguje mezi nimi skvělá energie.

Příznivci Blackpink si dost možná oddychli - nástupkyně budou více než důstojně pokračovat v jejich odkazu. Zamrzí snad jen neúčast původně oznámené sedmé členky Ahyeon, která se prý ze zdravotních důvodů nemohla na debutu Babymonster podílet. Tak snad se fanoušci dočkají v některém z budoucích singlů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY