Kniha "Pink Floyd: Všechny písně" nabízí pohled do zákulisí tvorby slavné kapely

23.11.2023 18:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Parlophone Records

Pink Floyd patří k nejvýznamnějším skupinám hudební historie, na jejich alba "The Dark Side of the Moon" nebo "The Wall" i dnes přísahá řada muzikantů jako na své vzory a nedostižné zdroje inspirace, neutuchající pozornosti se těší samozřejmě i mezi fanoušky. Pro všechny, kterým tahle britská formace vrostla do života, je určena objemná publikace "Pink Floyd: Všechny písně" autorů Jean-Michela Guesdona a Philippe Margotina, kterou na předvánoční trh v českém překladu vyslalo nakladatelství Slovart.

Pink Floyd: Všechny písně
© Slovart
Autoři v ní na téměř šesti set stranách chronologicky vyprávějí příběhy jednotlivých skladeb skupiny, od debutové desky "A Piper At The Gates of Dawn" až po v jistém smyslu doplněk k diskografii v podobě nahrávky "Endless River". Každá kapitola podrobně popisuje vznik této experimentální a průkopnické muziky, odhaluje inspirace i peripetie samotného nahrávání, vše doplňují příběhy zúčastněných osob a celá řada drobných zajímavostí. Erudované vyprávění doplňuje několik stovek černobílých i barevných fotografií.

Bohatě vypravená a chronologicky uspořádaná publikace nabízí skutečně hluboký vhled do tvorby této dnes již kultovní skupiny a neměla by scházet v knihovně žádného milovníka společné tvorby Davida Gilmoura, Rogera Waterse, Ricka Wrighta, Nicka Masona a po nějakou dobu též Syda Baretta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY