V Praze opět zazní hudba Pink Floyd, tentokrát v podání Nick Mason's Saucerful of Secrets

05.07.2023 11:14 - Tomáš Rozkovec | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Již podruhé v tomto roce budou moci příznivci skupiny Pink Floyd slyšet jejich hudbu v podání uskupení, ve kterém působí některý z jejích zakládajících členů. Po baskytaristovi, zpěvákovi a kreativním mozku kapely Rogeru Watersovi přijíždí bubeník Nick Mason se svými Nick Mason's Saucerful of Secrets. Společně vystoupí v pondělí 17. července v pražském Foru Karlín.

Devětasedmdesátiletý Nicholas Berkeley "Nick" Mason je možná nejméně nápadný člen Floydů. Svůj vlastní band pojmenoval podle jejich druhého alba a k hudební prezentaci přistupuje trochu jinak než David Gilmour s Watersem. Společně s kytaristou Leem Harrisem oživil myšlenku hraní repertoáru z raného, značně experimentálního období let 1967 až 1972. K tomu jim dopomáhá trojice muzikantů, v čele s dlouholetým spolupracovníkem Pink Floyd baskytaristou Guyem Prattem, zpěvákem a kytaristou Garym Kempem ze Spandau Ballet a klávesistou Domem Bekenem.

Nick Mason's Saucerful of Secrets poskytují návštěvníkům jejich koncertů nejen vizuální, ale i sluchové orgie. Přesně v duchu PF. Publikum tak přenesou zpět do dob psychedelických, barevných snů a zvukových experimentů. Fanoušky provedou sydbarrettovskou hravou poetikou a předloží písně z prvních singlů kapely či jejího debutu, načež přejdou do období, které předznamenalo cestu k "The Dark SIde Of The Moon". K vrcholům patří tísnivá kompozice "Echoes".

Tato show s hudbou legendární britské kapely bude v Praze již potřetí a pokaždé dokázala překvapit něčím novým. Čím to bude tentokrát? Začátek je stanoven na 19:00 hodin. Vstupenky lze zakoupit v síti Ticketmaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY