Marpo hoří jako "Pompeje"

30.06.2023 13:42 - Hana Bukáčková | foto: archiv interpreta

Marpo vydal v květnu EP "Don't Quit Now". Na šestipísňovém nosiči, který má být možná pomyslnou výplní před klasickým albem plánovaným na podzim, naleznete singl "Pompeje". Název je odvozen od města, které bylo v roce 1979 zničeno erupcí sopky Vesuv. Za hudbou a produkcí stojí Marcus Tran.

"Pompejemi je myšlena kariéra. Jak jsem se od roku 2018 zaměřil na jiný věci, na box, tak že jsme vybudovali celý město, který shořelo. Ne že bych byl línej, vydal jsem pak ještě dvě desky, ale čekal jsem víc. Třeba jsem si myslel, že album 'DVA', co jsme udělali s TG, bude bomba. Clint nám říkal, že kdyby to vyšlo v Anglii, bude to na BBC číslo jedna jako singl. Tak jsem do toho vložil naděje, ale tady se kytary vůbec nechytly," řekl mně rapper v připravovaném rozhovoru.

Ve skladbě balancuje dvacetiletou kariéru, řeší rozdíly nastavené novými generacemi a trendy. Všímá si, že už nejde tak o hudbu, ale o to mít účet na sociálních sítích a být díky nim v kurzu. Muzikant by měl dělat muziku, jak ji cítí, a ne, jak uvádí sociální svět.

S tím dávám Marpovi za pravdu. Jsme podobný ročník a asi se na vše díváme podobným pohledem. Za klipem plným ohně stojí opět Papa Pech. Píseň vyvolala různé komentáře typu, že si zpěvák nepotřebuje prznit hlas efektem autotune. Osobně mi to nepřijde tak šílené, ale posuďte sami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY