Ed Sheeran se v klipu k "Boat" brodí mořem a topí v depresi

27.04.2023 08:30 - Honza Balušek | foto: Live Nation

Už 5. května vydá Ed Sheeran další album své matematické série. Tentokrát došlo na znaménko minus a tedy název "−", anglicky subtract. Po pilotním singlu "Eyes Closed", který se přece jen snažil jít trochu naproti rádiovým vlnám, nyní zrzavý zpěvák vypouští do světa písničku, která má celou kolekci charakterizovat.

Song nazvaný "Boat" je totiž nejen otvírákem desky, ale také vůbec prvním kouskem, který pro ni Sheeran napsal. Téma není nijak lehké, dle autora je píseň "metaforou pro depresi; skladba, která bojuje s tím, že se člověk cítí velmi špatně a neví, jak se z toho začarovaného kruhu dostat". Intimní aranžmá, které by mělo prostupovat celou nahrávkou, dává vyniknout emocím, které ze songu tryskají.

Doprovodný videoklip, v němž se Sheeran brodí mořskými vlnami, atmosféru také podporuje, ale stejně má člověk pocit, že čekal ještě něco trošku víc...

Minusová studiovka Eda Sheerana, kterou si už nyní můžete v několika edicích předobjednat na CD i LP v našem shopu, má následující tracklist: Boat, Salt Water, Eyes Closed, Life Goes On, Dusty, End Of Youth, Colourblind, Curtains, Borderline, Spark, Vega, Sycamore, No Strings, The Hills of Aberfeldy. Deluxe edice přinese další čtyři skladby: Wildflowers, Stoned, Toughest, Moving.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY