Björk se v psychedelickém klipu k songu "Fossora" vrací do světa hub

01.04.2023 16:56 - Kateřina Spacek | foto: Vidar Logi

Zdá se, že téma hub nás ani letos jen tak neopustí. Celé to loni začalo mykologickými motivy na módních přehlídkách, pokračovalo albem "Fossora" od Björk a nyní to vrcholí seriálem "The Last Of Us". Pár měsíců po vydání zmiňované desky přichází její autorka s videoklipem k titulní písni.

Snímek, natočený v typickém stylu této islandské umělkyně, je plný psychedelických momentů, díky kterým si chvílemi budete připadat jako brouk potulující se po lesní půdě. Muzikantka zde totiž tančí v tmavě zelených šatech, na hlavě má zvláštní pestrobarevnou pokrývku hlavy a makeup se nese v duchu warpaint.

Po celou dobu stojí a tančí v kruhu se zbytkem kapely. Pod nohama se jim promítají záběry z kořenového a půdního patra. Především pak zrychlené sekvence ze světa hub, které jsou jedním z hlavních motivů celé nahrávky. Jak dcera slavné Hildy Rúny Hauksdóttir ke vzniku klipu uvedla, jde o určité rozšíření světa, která si sama vytvořila.

Björk je od března opět na cestách se svou "Cornucopia World Tour" a 16. září se představí také u nás. Čekání na kritikou chválenou show si můžete zkrátit zakoupením alba "Fossora" v našem eshopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY