Moimir Papalescu si vzal do parády "Vlčí menuet" od Munroe

02.04.2023 11:28 - Hana Bukáčková | foto: Michelle Adlerová

Opavští Munroe vzali dva roky starý hit "Vlčí menuet" z alba "Divoké kvítí" a společně s Moimirem Papalescu vytvořili remix - tanečnější verzi s elektronickými beaty. Spojily se tak dvě hudební generace, aniž by originál přišel o své temné, dekadentní vyznění. Zůstává nálada, zpěv frontmana i část kytar, jen to celé tepe jinak.

"My jsme nad spoluprací s Moimirem přemýšleli už předtím, protože se nám vždycky jeho práce líbila a říkali jsme si, že je jeden z mála lidí, se kterými nám to dává smysl. Děláme dost specifickou muziku a pojí nás taky ten temný drajv, který obsahuje jeho i naše hudba. Navíc je to fajn člověk s podobným pohledem na hudební scénu i věci kolem nás," říká Jan Kunze z Munroe.

"Munroe mám rád od první chvíle, co jsem je slyšel. Takže udělat s nimi song mně přišlo jako dobrej nápad, zvlášť když jsem od nich měl komplet volnou ruku. Vzal jsem to hodně elektricky, postavil to celý na analogový sekvencerový bass lince z Korgu Polysix a doplnil jednoduchej beat a pár space efektů, když se to celý odehrává v tom UFO. Chtěl jsem, aby to bylo jednoduchý a zvukově čistý. V dobrém slova smyslu primitivní. A to se, myslím, povedlo," dodává ke spolupráci Papalescu.

Osobně se mi trochu více líbí původní verze. Originál je zkrátka jen jeden, navíc má barevnější melodickou linku. Černobílý klip se atmosférou drží nové úpravy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY